Bredegaard Posten december 2020

​I årets sidste omgang af Bredegaard Posten kan du blandt andet læse om radioens nye makkerpar og om hvordan det har været for Erik at begynde som ny i Bredegaards dagtilbud. Socialpædagog Camille, der arbejder i hus F, fortæller om pårørendeuddannelsen og slutteligt ønskes I alle en glædelig jul og et godt nytår.

Vent...

​Nyt radio-makkerpar: John og bror Allan 

John, der bor i hus E, brænder for at lave radio og har brug for en makker, der kan styre teknikken. Derfor var det oplagt at spørge Johns bror Allan, der for nyligt er gået på pension, om det var noget, han havde lyst til at lave sammen med John. Det ville han heldigvis meget gerne. 

De to brødre mødes i Bredegaards dagtilbud hver anden fredag. Allan har ikke lavet radio før, så John er den erfarne i studiet. Første radioudsendelse koncentrerede sig om Louis Armstrong, den næste om Absolute Music og sidste gang var det Brødrene Olsen, der kom under kærlig behandling. Næste skridt er, at John gennemgår sine cd’er og får de små hæfter, der findes i hver cd, fra Nota på punkt. På den måde kan John bedre kan følge med og der kommer mere dialog mellem de to brødre.  

Udsendelserne bliver lagt på Bredegaards hjemmeside og John får en cd med udsendelserne med hjem. Udover at John nu har fået bedre mulighed for at beskæftige sig med noget han holder af, så er Allans besøg hver anden uge i dagtilbuddet et friskt pust for alle. Find udsendelserne via følgende link, som åbner i browser: https://www.densocialevirksomhed.dk/blindecenterbredegaard/dagtilbud/Musik--og-mediev%C3%A6rksted/Sider/default.aspx

Velkommen til Erik

Foto af Erik, som er ny bruger i Bredegaards dagtilbud.Erik er ny bruger i Bredegaards dagtilbud og ville gerne fortælle mig om sin første tid på Bredegaard. Erik, som bor i Humlebæk, kommer fire gange om ugen og er rigtig glad for det. 

Han er med i musikken, hvor han synger og han er i monteringen, hvor han pakker næsepuder til briller. Erik fortæller, at han gerne blive endnu bedre til at pakke poser. Erik er rigtig glad for maden på Bredegaard; det var han ikke dét sted, han arbejdede før. Til sidst fortæller Erik, at han har fået nye venner, og at det er rigtig rart. 

Navnekonkurrence

Brugerrådet i dagtilbuddet satte for nyligt en konkurrence i gang med det formål at

finde et godt navn til ruten rundt om Bredegaard. Karin og Morten lavede en stemmekasse og der kom 19 gode forslag i kassen. Man kunne både vinde en præmie ved at deltage og man kunne vinde en præmie, hvis man var den heldige vinder af konkurrencen.

Præmierne var en pose af Mortens lækre, hjemmelavede lakridsbolsjer. Brugerrådet mødtes for at gennemgå de indkomne forslag og trække lod blandt dem. Mensura vandt for at deltage i konkurrencen. 

Så skulle navnet vælges og alle forslagene blev gennemgået og diskuteret. Meget omhyggeligt blev forslagene stille og roligt indsnævret til 4 forslag. Medlemmerne af brugerrådet satte deres kryds ved det forslag, som de syntes, var det bedste. 
Vinderforslaget vandt med 4 ud af 5 stemmer. Vinderen blev Erik med vinderforslaget ”Bredegaard-stien”. Erik kan nu se frem til en dejlig pose bolsjer. Så fremover kan man nu sige; ”skal vi gå en tur på Bredegaard-stien”. Tillykke til Erik og Mensura - godt gået. 

Camille fortæller om pårørendeuddannelsen

De to første hold på pårørendeuddannelsen har overstået deres forløb heriblandt Camille, som er socialpædagog i hus F. Jeg ville derfor gerne høre Camille, hvad hun synes om forløbet. ”Jeg synes det var spændende, men det var superærgerligt, men selvfølgelig forståeligt, at uddannelsen blev sat på pause i foråret og sommeren pga. corona-situationen. Det gjorde det lidt svært at komme tilbage på sporet, da vi startede op igen i efteråret”. 


Særligt jura-delen synes Camille var utrolig spændende. ”Det gik op for mig, at det er nødvendigt også at have fokus på det juridiske - fx forskellige samtykker - og vi har nok været for godhjertede og påtaget os en række opgaver, som vi ifølge loven faktisk ikke skal”. Camille fortsætter: ”Det var også rigtig godt at have de pårørende med som oplægsholdere. Det var sårbart, men også virkelig givende, at have nogle pårørende med, som ved hvad det vil sige at være pårørende på Bredegaard”. 

Afslutningsvis fortæller Camille, at hun og hendes kolleger har fået mere fokus på det gode pårørendesamarbejde og hendes råd til hold 3, som skal uddannes i 2021 er, at de skal gå åbne ind i det og være nysgerrige.  

Muldvarperne på Grønland

Selvom det efterhånden er længe siden Bredegaards brugerband ”De Spillende Muldvarper” var på den fantastiske rejse til Grønland, så er rapporten til Nordplus netop sendt afsted og projektet har fået sin egen fane på Bredegaards hjemmeside. Nordplus er Nordisk Ministerråds mobilitets- og netværksprogram for uddannelsesområdet og de finansierede Muldvarpernes rejse. Lise Wille Cholewa, kontaktperson i projektet og mangeårig lærer i sang og musik i aftenskole-regi på Bredegaard og Lars Kongsø fra dagtilbuddet, har begge skrevet om projektet på hjemmesiden og her kan I også se smukke billeder og en video. Læs om projektet via følgende link, som åbner i browser: https://www.densocialevirksomhed.dk/blindecenterbredegaard/projekter/Sider/default.aspx

  

Dagtilbuddet er nu åbent om aftenen

En gruppe beboere og brugere har i et stykke tid ønsket sig et sted, hvor de kunne samles om aftenen og hygge sig uden risiko for at forstyrre de andre beboere i husene. Ønsket blev hørt og fra slutningen af oktober åbnede dagtilbuddet op for samvær og hygge om aftenen. 

Helt konkret er det området ved cafébordet med sofaer, som beboere og brugere nu kan opholde sig i på eget ansvar. Jeg snakkede med Joakim, som er ekstern bruger, og han er meget glad for muligheden og fortæller, at han føler sig meget velkommen på Bredegaard. ”Ledelsen viser os tillid”, siger Joakim og fortæller, at man skal rydde op efter sig og have sit eget service med. 

Joakim har allerede gjort brug af tilbuddet, da han fredag d. 6. november, holdt J-dag i dagtilbuddet med Stefan og Nicholas. Her hyggede de sig med øl og snacks, og Joakim fortæller, at han helt klart vil komme en anden gang. Der er også sat et tv op med ChromeCast og Joakim kunne godt forestille sig en hyggelig filmaften. Det betyder rigtig meget for Joakim at kunne mødes med sine venner, som bor på Bredegaard og nu er det altså muligt, uden at andre beboere bliver generede af gode grin og livlig snak. 

Glædelig jul og godt nytår

Foto af Maria, som er udviklingskonsulent på Bredegaard og som står bag Bredegaard Posten.
Kære alle

Jeg vil gerne ønske jer og jeres kære en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Tusind tak for alle de gode bidrag til Bredegaard Posten i 2020 – et år som pga. corona har været meget anderledes for os alle! 


I 2020 har indlæg fra beboere og brugere fyldt mere end de hidtil har gjort, og det synes jeg skal fortsætte. Så skriv endelig til mig med små og store historier om livet på Bredegaard. Alt I skal gøre er at give mig besked, når der er noget at skrive om, så tager jeg selv kontakt til beboeren eller brugeren 

Bredegaard Posten er tilbage i januar 2021.

Mange hilsner MariaJulekane med gaver og en nissemand.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor