​​​​​​​​​​​​

Bredegaard Posten december 2021

​I årets sidste udgave af Bredegaard Posten kan du blandt andet læse et indlæg fra Nicholas, der takker pode-personalet for deres indsats. Du kan også læse om aktiviteter i dagtilbuddet i den seneste tid. Rigtig glædelig jul og godt nytår til alle. 

Vent...

​​

Nicholas takker pode-personalet for deres indsats 

Her i november kom Ninasofie pludselig ned i metalværkstedet. Hun sagde til mig: ”Hej Nicholas! Jeg har en besked til dig. Fordi du kan bruge MitID og sundheds-app ’en må du gerne gør brug af tilbuddet om at blive podet her på Bredegaard”. 

Jeg syntes, at det var sådan en dejlig nyhed for mig. Jeg blev glad. Den 24. november blev jeg podet første gang. Alle gjorde deres bedste, selvom maskinen drillede denne morgen. Simone podede mig denne morgen og det gjorde hun godt. Onsdag d. 1. december blev jeg også podet. Denne gang var det Gitte Lykke, der gjorde det. Det gjorde hun også godt. Det vil jeg sige til alle som har lært at pode på Bredegaard.

Stor ros til jer. Det bliver håndteret professionelt. Jeg er stolt over, at man har mulighed for at blive poder på det bosted, hvor man bor. 

Mange glade hilsner 
Nicholas

Ny lift i dagtilbuddet 

I dagtilbuddet i §104 er der for nyligt blevet opsat en ny loftslift, så beboere og brugere, der har nedsat gangfunktion, kan tage en gåtur på løbebåndet i trygge rammer. Her er det Søren Tangsgaard, der bor i hus B, som begejstret prøver liften og går en tur på løbebåndet. 

Søren prøver den nye lift ved løbebåndet.Søren er meget begejstret for at kunne komme op og gå på løbebånd

Masser af julesmåkager og julepynt

Dagtilbuddet har her i december afholdt store bagedag, hvor der blev bagt en masse brunkager og pebernødder.
Her er det Dennis, der skærer brunkagedej ud og Erik, som former pebernødder. Derudover har dagtilbuddets brugere også produceret det fineste julepynt, som du kan se og købe på bordet i administrationsbygningen. 

Dennis skærer brunkagedej ud.Erik former pebernødder med to praktikanter.De dejlige færdigbagte pedernødder.

Tommis vittigheder

Her kan du endnu engang opleve Tommi, der bor i hus C, fortælle to vittigheder. Denne gang handler begge vittigheder om tre vigtige herrer. 

​​

Erik vasker op

Erik vasker op i dagtilbuddet.
Erik, som er ekstern bruger i Bredegaards dagtilbud, har fået en ny tjans. Erik er nemlig begyndt at vaske op 1-2 gange om ugen i dagtilbuddets køkken og det er en rigtig stor hjælp. Tak til Erik for indsatsen.  
Om juletræer, Blinfo og julefrokost på Bredegaards hjemmeside 

Ikke nok med at du altid kan læse månedens menu og Bredegaard Posten på Bredegaards hjemmeside, så kan du også følge med i andre små og store nyheder om beboere, brugere og medarbejdere. For nyligt er der lagt historier ud om Jesper, der hjalp pedellerne med at sætte juletræer op, om at Blinfo nu er sat op på Fuglsangcentret i Fredericia og om dagtilbuddets julefrokost d. 1. december. Læs det hele her (åbner i browser på ny fane).

Svends teatergruppe modtager Handicapprisen 2021 i Helsingør Kommune 

Måske kan du huske historien om Svend i Bredegaard Postens september-udgave? Her fortalte Svend, som er bruger i Bredegaards dagtilbud, om sin deltagelse i Hammermøllens Teatergruppes forestilling ”På Kanten af Langebro”, som blev spillet i sommers. Svend, som før har spillet teater og været sufflør i blinde-regi, deltog som blind på lige fod med alle de seende medvirkende. Det var en stor personlig oplevelse for Svend at være inkluderet i fællesskabet. Helsingør Kommunes Handicapråd har på grund af teatergruppens inkluderende natur besluttet at tildele gruppen årets handicappris for på den måde at fremhæve det gode eksempel for andre foreninger og kulturelle initiativer. 

Handicaprådet skriver blandt andet: ”Udover at have givet plads til deltagere med handicap blev det også gjort muligt, at så mange som muligt kunne deltage som tilskuere. Der blev arrangeret tolkning for døve ved to forestillinger og synstolkning for blinde og svagtseende ved en anden forestilling. Endelig blev der arrangeret en særlig matiné forestilling specielt velegnet for personer med udviklingshæmning – en forestilling, hvor der var plads til pauser og kommentarer". 

Tillykke til Svend og alle de andre i Hammermøllens Teater. 

Glædelig jul og godt nytår til alle 

Dette var årets sidste Bredegaard Post. Mange tak for de utrolig mange dejlige historier, som har fundet vej til spalterne i år. Lad det endelig fortsætte i 2022. Det er en stor fornøjelse for mig at skrive Bredegaard Posten måned efter måned. Til slut vil jeg ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Bredegaard Posten er tilbage i januar 2022. 

Nisse med for stor nissehue står ved en grøn kane fyldt med julegaver. Bagved er et juletræ.
 
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor