Bredegaard Posten februar 2021

​Bredegaard Posten er et af beboernes og brugernes talerør og samler på gode historier fra hverdagen på Bredegaard. Ofte er der også et indlæg eller to, der primært henvender sig til medarbejderne. Denne måneds post er et godt eksempel på dette. God læse- og lyttelyst. 

Vent...

Lars Brandt har fået ny mobiltelefon 

Her er Lars med sin nye telefon, MiniVision2. Det er en god telefon, når man ikke kan se. Telefonen kan tale og har trykknapper. Med den nye telefon kan Lars en masse smarte ting:

Ringe til sine mange kontakter
Læse sms’er
Aflytte Voicemail
Genkende pengesedler
Optage lyd
Høre radio
Farvetester
Se vejrudsigten
Bruge ”Hvor er jeg?” app’en og mange andre ting

Telefonen kan også indstilles til andre sprog end dansk. Hvis du vil vide mere, kan du ringe til Lars eller sende ham en e-mail. 

Bredegaard har fået tildelt den grønne smiley af Arbejdstilsynet

Efter et uanmeldt tilsynsbesøg af Arbejdstilsynet d. 4. februar, er Bredegaard blevet tildelt den grønne smiley, hvilket betyder, at vi har styr på arbejdsmiljøet. Læs mere om hvad der skal til for at få den grønne smiley via følgende link, som åbner på ny fane: Rød, gul, grøn og kronesmiley - Arbejdstilsynet (at.dk)

Arbejdstilsynets grønne smiley

Manja fortæller om sit arbejde som psykomotorisk terapeut  

Psykomotorisk terapeut Manja Skjoldager”Jeg er psykomotorisk terapeut og arbejder kropspsykisk. At arbejde kropspsykisk vil sige, at jeg er optaget af menneskets psykiske tilstande i relation til dennes kropslige udtryk og sociale relationer. Min faglige tilgang til mennesket er at arbejde med dets potentialer på omsorgsfuld og nænsom vis gennem samtale- og kropsterapi. 

I min faglige tilgang er jeg bl.a. optaget af at øge kropsbevidstheden, altså bevidsthed om, hvordan kroppen reagerer i forskellige situationer. Fx kan man opleve hjertebanken og hurtig vejrtrækning, når man bliver utryg og det modsatte, når man føler sig tilpas. Ved at arbejde med at sætte ord på og blive bevidst om disse kropslige reaktioner, kan man lettere reagere på reaktionerne, når de sker og ændre på dem. 

Her på Bredegaard arbejder jeg primært med afspænding og sanseintegration. Jeg har bl.a. afspændingshold hver onsdag og torsdag, hvor jeg guider øvelser og afspænding på stole og eller måtter med tæpper og eventuelt andre redskaber så som pigbolde, fodruller eller massagebolde. Derudover er jeg optaget af dynamikken i rummet og bevidst om min stemmeføring, gang og bevægelse i forhold til hvilken påvirkning det kan have på de mennesker, jeg omgiver mig med. Jeg er altså bevidst om måden, jeg er i min krop på i forhold til, hvordan det kan påvirke andres psykiske tilstande. Trækker jeg vejret roligt, har en rolig stemmeføring vil det højst sandsynligt smitte af på de mennesker, jeg omgiver mig med”. 

Smuk snelygte i Hus F

Denne vinter har været gavmild med sne og det har ført til små kreative projekter. I hus F fandt Lars Meling og socialpædagog Kim Williams på at lave en snelygte. Sneen blev samlet i haven og lygten blev placeret på terrassebordet, så man kunne se den lyse op, når man sad ved spisebordet i køkkenet. 

Lars med snelygte i hus F.

Yakup og udendørs løbetræning 

Løbemakkerne Yakup og JulieYakup er blevet glad for at dyrke motion og møder altid op på træningsholdet ”krop og bevægelse” en gang om ugen. 

Yakup har i snart et år trænet i motionsrummet og er blevet bedre og bedre til at løbe på løbebåndet. Derfor er Yakup sammen med fysioterapeut Julie fra januar måned begyndt at løbetræne udendørs i slotsparken. Yakup skifter mellem at løbe og gå 3 km og målet er, at kunne løbe alle 3 km. uden pause.  

Når Yakup løber, er det med et stort smil på læben også selvom det er hårdt og hjertet banker. Yakup og Julie er forbundet af et ”løbe-bånd”, som gør det muligt for mennesker med synshandicap at løbe med en seende på en sikker måde. 

Beboernes kalender flyttes til Nexus

Nexus har snart 2 år på bagen på Bredegaard, og da vi indførte systemet, var kalender-funktionen i Nexus desværre ikke gearet til vores behov og det blev derfor besluttet at bruge fællespostkassernes kalender i Outlook, som beboernes kalender. 

Outlook-løsningen vidste vi godt, ikke var gangbar i forhold til persondatalovgivningen og sideløbende har folkene bag Nexus nu udviklet kalenderen, så den opfylder vores behov. Kalenderen i Nexus minder nu om kalenderen i EKJ. 

Nexus superbrugerne på Bredegaard har på et møde i mandags planlagt, hvordan vi kommer i gang med kalenderen i Nexus. Maria vil udarbejde små vejledninger til hvordan kalenderen virker. Vejledningerne vil blive lagt i medarbejderhåndbogen. På fællesmødet d. 5. maj vil vi bruge en times tid på at orientere og undervise jer i brugen af kalenderen. De efterfølgende to dage, d. 6. og 7. maj, vil en lille håndfuld medarbejdere sørge for at fremtidige kalenderaftaler i Outlook blive overført til Nexus. Fra mandag d. 10. maj vil det være Nexus-kalenderen, vi alle bruger. 

Har I allerede nu input eller spørgsmål, så giv gerne lyd til en af superbrugerne (Gitte K., Louise, Charlotte, Margit, Karina, Maria, Irene og Marie).  

Søen i Bredegaards have

Særligt én opgave har fyldt rigtig meget for Ejendomsservice de sidste måneder, nemlig det man nærmest kan kalde for en rekonstruktion af søen, som ligger bagerst i Bredegaards have ved siden af glashuset. 

Der er blevet fældet en masse træer langs søbredden og søen er blevet renset op og udvidet, så den næsten er blevet dobbelt så stor. Jeg skulle hilse at sige, at der ikke blev fundet nogle mærkelige eller sjove ting nede i søen.

Søen i Bredegaards have.

Håbet er, at nu hvor der er skabt lys og luft, vil der komme liv i og omkring søen fx fugleliv. Der er også blevet gjort klar til at anlægge en sti, som næsten går hele vejen rundt om søen, som er ca. 1 meter dyb.  

Brændet, som nu ligger på græsplænen ved søen, vil blive skåret op og vil forsyne Bredegaard med brænde i rigtige mange år fremover.

Fældede træer.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor