​​​​​​​​​​​​​​​​

Bredegaard Posten januar 2024

Vi skriver 2024, og det er atter blevet tid til en omgang Bredegaard Posten. I årets første udgave kan du få lidt mere at vide om Heidi Stener Larsen, læse om Tinas oplevelse med det voldsomme snevejr og Dennis' boganmeldelse. 

Vent...

​Månedens medarbejderportræt: Heidi Stener Larsen

Heidi Stener LarsenStilling og team: Konsulent IT og velfærdsteknologi i staben. ​

Hvad laver du i dit daglige arbejde? Jeg understøtter beboerne i at bruge teknologi og kompenserende løsninger, der hvor det er relevant. Primært i forhold til kommunikation og informationstilegnelse, da det er dér, beboerne primært har udfordringer, når vi taler om synsnedsættelse og blindhed. Derudover har jeg erfaringer fra tidligere stillinger som synskonsulent og døvblindekonsulent, hvilket giver mig en bred forståelse for hvilke udfordringer, det giver i dagligdagen, når vigtige sanser som syn og hørelse er nedsat. Jeg har dermed også viden om forskellige kompensationsløsninger og indsatser,​ der kan sættes ind med. 

Hvornår er det bedst at spørge dig om råd og hjælp? Altid. 

Har du en privat interesse du vil dele med os? På grund af dårligt knæ, er en del af mine interesser sat lidt i bero, men jeg har en lille hobby, som Bredegaard også nyder godt af. Jeg dyrker chilier af forskellige art, både de hyggelige, der kun kradser lidt og de mere heftige af slagsen. Jeg har doneret en del chili til Bredegaard, hvor det bliver omsat til pasta, dressing, olie mv. til Bredegaards chili-elskende beboere og personaler.

Hilsen fra ergoterapeut-studerende

Kære alle sammen

Tusind tak for alle de hyggelige stunder og gode snakke vi har haft her sammen på Bredegaard. Vi har nydt hvert et øjeblik sammen med jer.  Det er tydeligt at se jeres stærke sammenhold her på Bredegaard. Tak for at have taget så godt imod os, og for alle de ting vi har kunne lære af jer – hver og én! I har hjulpet os til, at vi en dag bliver nogle dygtige ergoterapeuter.  

Nu skal vi tilbage på skolebænken, men vi kommer til at savne jer!  

Stort knus fra  

Camilla og Camilla

Da Danmark var ramt af sne

Det dufter mere af forår end af snevejr i disse dage, men alle kan sikkert huske, at Danmark var ramt af et slemt snevejr i begyndelsen af januar. Det har Tina, som er socialpædagog i hus C, skrevet en lille fortælling om:

“Personligt elsker jeg, at der er mærkbar forskel på årstiderne, når vi nu bor i et land med fire årstider. ​Jeg sad fx i Nordjylland, da det onsdag aften gik op for mig, at der var sne på vej. Jeg skulle være kørt hjem torsdag, men det var ganske umuligt. Fredag startede jeg så bilen op nord for Limfjorden godt suppleret med det varme tøj på bagsædet, så det kunne nås indefra. Og med varm te på kanden. Og en spade bag i bilen, til hvis der kom en snedrive i vejen. Turen som normalt tager ca. fem timer tog mig lige over otte timer endda uden tissepause. Undervejs overhalede jeg fx på motorvejen med en fart på 39 km i timen. Og jeg passerede mange køretøjer, som var landet i grøften onsdag og torsdag. Desværre skete det samme flere gange undervejs fredag, hvor vi havde mange udrykninger i løbet af de otte timer. Jeg var lykkelig for, at jeg ikke havde taget min nye el-bil men i stedet brugte den gamle Audi, som lå sikkert på vejen og ikke løb tør for strøm”.

Vejret har nedlagt træer i parken

Det voldsomme vejr i januar har også sat sine spor i Bredegaards park. Her er der flere store træer, som er væltet. Når foråret nærmer sig, skal de store træer skæres i mindre dele og køres væk. Funktionsleder Peter har taget billedet af træet, som næsten har ramt bålhytten - heldigvis ikke!

Flere træer gav op under det voldsomme vintervejr. På billedet ses et meget stort træ, der ligger tæt op af bålhytten.
Flere træer i Bredegaards park gav op under det voldsomme vintervejr. På billedet ses et meget stort træ, der ligger tæt op af bålhytten.

​Boganmeldelse fra Dennis

Dennis, der bor i hus A, har indtalt en boganmeldelse på Guide Connect, som han gerne vil dele:

“Jeg har en bog, som jeg gerne vil anbefale. Den hedder ”Hører du overhovedet efter?” af Manu Sareen. Han fortæller i bogen om, hvordan det er at have ADHD. Han interviewer en masse mennesker i bogen, som også har ADHD. Jeg synes at bogen er meget spændende, fordi den fortæller noget om at have ADHD. Jeg har ikke læst hele bogen endnu, men jeg syntes, at den er god. God læselyst. Hilsen Dennis.

Dennis skriver anmeldelse af Manu Sareens bog "Hører du overhovedet efter?" ved hjælp af Guide Connect.
Dennis skriver anmeldelse af Manu Sareens bog "Hører du overhovedet efter?" ved hjælp af Guide Connect.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor