Bredegaard Posten juni 2020

​Læs om Mogens' der har fået gang i benene igen, om en ny smart app til Bredegaards medarbejdere og om Crazy party, et pc-spil der er specielt udviklet til synshandicappede mennesker. Bredegaard Posten ønsker alle en rigtig dejlig sommer. 

Vent...

​Gang i Mogens

Det stod ikke skrevet i kortene, at Mogens Dambmann, 76-årig beboer i hus B på Blindecenter Bredegaard, skulle op og gå igen. Men da Mogens’ kontaktperson Ole så et gammelt fotografi af Mogens på gåben, opstod idéen om at få Mogens i gang med at gå igen. 

Mogens' kontaktperson OleFørste skridt var at finde ud af om benene stadig virkede. Sammen med fysioterapeut Maya og ergoterapeut Ninasofie hjalp Ole Mogens op og stå og de kunne hurtig konstatere, at benene skam virkede endnu. 

Det satte gang i et træningsforløb, hvor Mogens gik op og ned ad gangen i hus B med den ene hånd på gangbarren, mens en medarbejder gik foran med Mogens’ anden hånd i sin og en anden medarbejder gik bagved og holdt Mogens på hans hofter. Træningen fortsatte sådan i nogle måneder. 

Under Corona, hvor dagtilbuddet var lukket, arbejdede dagtilbuddet og Syn, Fys- og Ergoterapien i husene. Fysioterapeut Julie, som normalt er i dagtilbuddet, blev koblet på hus B og fik hurtigt den idé, at Mogens skulle afprøve bofællen Sørens gamle talerstol (et ganghjælpemiddel). Og det var en succes! Ole fik pumpet dækkene på den gamle talerstol og indstillet den til Mogens. Som du kan læse om på Bredegaards hjemmeside, er det lykkes Mogens at få sko på og komme udenfor at gå, selvom det er svært og utrygt. Det er en kæmpe sejr. 

Fordi det var sådan en succes med talerstolen, ansøgte Ole kommunen om en ny til Mogens og allerede en god måned efter ansøgningen var sendt afsted, fik Mogens sin nye, smarte letvægtstalerstol. Mogens var meget begejstret. 

Motivationen og målet med Mogens’ gangtræning har hele tiden været, at Mogens kunne besøge sin søster. Det er også lykkedes! De andre beboere i hus B roser Mogens og det styrker også hans motivation. Der er ingen tvivl om, at han er stolt. Ole fortæller, at det er en målsætning, at Mogens skal ud og strække ben hver dag for at holde den genetablerede gangfunktion ved lige.

Mogens smiler stort og gør honnør ved sin talerstol i blindegadenDet har gavnet Mogens på mange områder at komme i gang med at gå igen og få mere aktivitet ind i sin hverdag. Hans balance er forbedret og han har fået mere styrke, hvilket blandt andet har vist sig ved, at han selv kan komme op og stå og selv tage det meste af sit tøj på. Flere gange har kolleger set Mogens lige pludselig stå i døren ud til fællesarealet. Han har dermed gået fra sin seng og ud til døren uden nogle hjælpemidler. Mogens’ søster har også bemærket den forbedrede fysik. 

Selvom det kan være svært at afgøre, hvad der er årsagen, så synes Ole at bemærke, at Mogens er blevet mere naturlig træt og ikke har den samme tendens til at vende op og ned på nat og dag som før.

Det fortsatte arbejde går, udover at komme op og strække ben, ud på at inddrage søster. Mogens ringer til sin søster et par gange om ugen, og der skal han jo gerne kunne fortælle hende, at han har trænet. Mogens lytter til sin storesøster og vil gerne gøre hende stolt. 

Tak til Ole for at fortælle mig solstrålehistorien om Mogens, som er et tydeligt bevis på at en tværfaglig indsats i høj grad kan forbedre beboernes trivsel og livskvalitet.

Hilsen fra ergoterapeutstuderende

Vi, ergoterapeutstuderende, vil gerne sige tak for en rigtig god første praktik. Hele forløbet har været super lærerigt både fra Frank, Ninasofie, Heidi, Simone, resten af personalet og alle beboerne. Vi er meget glade for at have fået muligheden for at komme i praktik her på Bredegaard. 

Vi vil gerne sige mange tusinde tak for at blive mødt med et venligt smil om morgenen, gode samtaler i husene, bolle-spisning, og dejlige lange gåture til byen og parken ved slottet, søen og over bakken. Samt tak for nogle hyggelige fælles-sange, hvor vi hørte alle jeres skønne stemmer. Tak for jeres gæstfrihed, og for at have givet os en oplevelse af, hvordan det er at være på skønne Bredegaard. Vi sætter stor pris på, at I har hjulpet os med at udvikle os som ergoterapeuter ved f.eks. at have fået lov til at lave observationer og interviews sammen med jer.  

Tak for at have vist, at med lidt humor og ved at tage tingene med et gran salt, kan man komme langt i livet til trods for hvad man har oplevet tidligere i livet.  
I har alle gjort vores praktik til noget helt særligt. 

Mange hilsner
Razan, Alexander, Nina og Emma.


Tak for jeres meninger om Bredegaard Posten

Tilbage i februar udsendte jeg et lille spørgeskema, hvor jeg bad jer svare på et enkelt spørgsmål; nemlig hvordan I helst vil læse Bredegaard Posten. Tusind tak for de mange svar. 44 medarbejdere har besvaret spørgsmålet og 18 af jer har givet jer tid til at give mig, overvejende positiv, feedback. Det er jeg utrolig glad for! Formålet med Posten er at give jer korte gode historier om livet på Bredegaard kombineret med praktiske informationer. Det lader til, at Posten opfylder sit formål og særligt er jeg glad for, at beboerne og brugerne også har glæde af at høre historierne. 

Resultatet af spørgeskemaundersøgelsen om Bredegaard Posten
 
Som I kan se, ønsker 27 af jer at læse Posten elektronisk, 17 vil gerne have Posten både elektronisk og som fysisk folder og en enkelt vil helst læse den som fysisk folder. Jeg fortsætter derfor med at sende den ud pr. e-mail og printe.
Nogle spørger til, om de pårørende får Posten tilsendt og at man gerne vil høre den som e-bog/lydbog/podcast. 

Posten udgives i en række formater:

  • På hjemmesiden opretter jeg en nyhed, der indeholder hele Posten. Posten kan derfor læses op med skærmlæser og alle billederne har alternativ tekst, der også læses op. På siden finder du også en audio-version, hvor jeg læser Posten op. Pårørende får ikke Posten tilsendt, men kan altid læse den på hjemmesiden. 
  • Jeg sender Posten pr. e-mail til de beboere og brugere, der har e-mailadresser. De får den i en Word-version og med linket til nyheden på hjemmesiden.
  • Jeg sender Posten pr. e-mail til Bredegaards bestyrelse, både i en Word-version og med linket til nyheden på hjemmesiden.
  • Jeg sender Posten pr. e-mail til alle medarbejdere på Bredegaard med linket til nyheden på hjemmesiden. Jeg printer også Posten som en folder. 
  • Derudover printer Anne Krag Posten på punkt. 
Jeg er holdt op at bruge PDF fordi formatet ikke lever op til EU’s web-tilgængelighedskrav. 

Igen mange tak til jer, der gav sig tid til at besvare spørgeskemaet. Jeg er altid modtagelig overfor feedback, så giv endelig lyd, hvis der er noget.

VIP2go – hav vejledninger og instrukser lige ved hånden

Screenshot af appen VIP2go

Der kommer løbende opdateringer til de forskellige dokumenter om fx medicin, Nexus, individuelle planer – og meget aktuelt, vejledningen for håndtering af coronavirus. 

Du har mulighed for at se alle dokumenterne i app'en "VIP2go ny" som kan hentes gratis i App Store. Hent den til arbejdsmobiler og iPads. 

Hvis du har den gamle app installeret, så slet den inden du henter den nye. I den nye app kan du tilpasse indholdet, så du ser det, der er mest relevant for dig. Du kan gøre dokumenter til favoritter. Under samlinger finder du Bredegaards dokumentsamling med alle de vejledninger, instrukser osv., der er relevante for os. Du kan også gøre en hel dokumentsamling til favorit.

Du behøver ikke logge ind på "VIP2go ny". Tryk da på "Adgang uden log-in". En lille ulempe ved dette er dog, at app'en ikke husker dine favoritter. Hvis du gerne vil logge ind, gør du det ved at anvende dit almindelige brugernavn (som du også bruger til pc) og anvender den adgangskode, du ellers har brugt til VIP via computeren. Tryk på "glemt adgangskode" hvis du ikke kan huske din kode.


Husk en ekstra linje i din mailsignatur

Den Sociale Virksomhed beder os alle om at tydeliggøre vores fælles organisatoriske tilhørsforhold i vores mailsignatur:

I forlængelse af den politiske debat om placering og roller inden for det højt specialiserede socialområde er det vigtigt, at vi er tydelige i vores faglige og organisatoriske volumen i forhold til omverden. For udefrakommende og samarbejdspartnere kan det være svært at forstå eller gennemskue, hvordan vi er organiseret, og i forlængelse heraf betydningen af vores fælles ramme. Det er derfor vigtigt, at vores fælles organisatoriske tilhørsforhold (Den Sociale Virksomhed, Region Hovedstaden) er tydelig i vores mailsignaturer. Vi beder derfor om, at der i alle mailsignaturer efter tilbudsnavn tilføjes en navnelinje om DSV og regionen: 

Eksempel: 

Blindecenter Bredegaard
Den Sociale Virksomhed, Region Hovedstaden 
Lindelyvej 5 3480
Fredensborg 

Hvis det driller så følg vejledningen i oprettelse af e-mailsignatur her (linket åbner i Internet Explorer på ny fane).


Crazy party – et nyt pc-spil, hvor du kan udkonkurrere dine seende kammerater

Kim Preuthun har udviklet Crazy party, som er et sjovt pc-spil, der er specielt udviklet til synshandicappede. Spillet er på dansk og er hele to spil, som smelter sammen til et. Det består af 253 minispil, fordelt på 17 verdener, samt et kæmpestort spil, kaldet kampkortene, som har meget til fælles med Pokémon.

Kim Preuthun har oversat spillet fra engelsk til dansk og lavet en række podcast om spillet, så du kan komme godt i gang.

Her følger det link, du skal bruge for at hente selve spillet:

Tjek Crazy party podcast på følgende Dropbox link:

Her kan du finde de første to podcast om spillet og den fil du skal bruge for at spillet virker på dansk.

Du finder også et lille velkomstbrev samt en vejledning som hjælper dig, hvis din computer tror, at den har fået virus.

Kim glæder sig til at møde dig på slagmarken og ønsker dig velkommen til Crazy party.


Rigtig god sommerferie til alle
En glad sol

Kære alle

Jeg ønsker jer en rigtig dejlig sommer og god ferie! Bredegaard Posten er tilbage i august. 

Kærlig hilsen Maria

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor