​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Bredegaard Posten juni 2023

​Bredegaard Posten holder sommerferie i juli, men heldigvis er juni måneds udgave spækket med mange forskellige historier. Læs blandt andet om Niels' besøg på Lindegården, om De Spillende Muldvarpers kommende tur til HGP i Løgstør, lyt til Tommis nye sang og læs fortællinger fra nogle af de ferier, som beboerne har været på. Rigtig god læselyst og rigtig god sommer! Bredegaard Posten er tilbage i august. 

Vent...

Månedens medarbejderportræt: Michael Kristensen

Månedens medarbejderportræt Michaell KristensenStilling og team: Specialmedarbejder i dagtilbuddet. 
Michael har været på Bredegaard siden oktober 1993 og blev ansat i sin nuværende stilling d. 1. maj 1994. 

Hvad laver du i dit daglige arbejde? Jeg er ligesom en vicevært - jeg går til hånde, hvor der er brug for det. I øjeblikket tager jeg mig af en beboer og når han ikke er der, hjælper jeg til andre steder. Jeg hjælper med opvasken, hjælper Anja med at rive til kludetæpper og jeg hjælper Erik med at samle papir i alle huse. Jeg har været på alle værksteder på Bredegaard. Blandt andet var jeg 19 år på metalværkstedet. 

Hvornår er det bedst at spørge dig om råd og hjælp? Du kan altid komme til mig. 

Har du en privat interesse du vil dele med os? Jeg er kæmpestor Liverpool-fan. Jeg er den bedste til at gøre badeværelser rent og mine frikadeller er virkelig gode. Jeg er far til en datter på 25 år. Jeg elsker at lave mad til andre og høre lydbøger. Så slapper jeg af.

Gruppe på Facebook for medarbejdere

Vidste du at Bredegaard har en lukket gruppe på Facebook for medarbejdere? Meld dig ind her: https://www.facebook.com/groups/242888805789461/

Niels besøger gamle venner

For nyligt var Niels, som bor i hus D, på besøg på Lindegården, Bredegaards nabo. Niels besøgte Anette og Diana, som Niels gik i skole med, da han var teenager. De tre gamle venner fik kaffe og frugt og snakkede om gamle dage, hvor de bl.a. havde dansk, hjemkundskab og sløjd. Niels fortæller, at det var godt at se de to igen, at det var hyggeligt og at de skal ses igen. 

Renée, socialpædagog i dagtilbuddet, er sammen med Niels hver dag. Renée er indimellem nattevagt på Lindegården og det er på grund af Renée, at relationen mellem Niels, Anette og Diana er blevet genoptaget. Det er planen, at Niels kommer på besøg hver fredag i lige uger. 
Personalet på Lindegården melder tilbage, at de aldrig før havde set Anette og Diana så glade - de lyste alle tre helt op.

Niels sammen med Renée. 


Hilsen fra ergoterapeutstuderende

Kære Bredegaard
Vi takker for denne gang. Vi har været meget taknemmelige over at have fået indblik i jeres dagligdag og hvordan I hver især trives. Tak for de skønne samtaler, gode historier, grin og aktiviteter. Det har været en lærerig oplevelse, vi ikke ville have været foruden. Tusind tak for at vi måtte være en del af jeres velkendte sommerfest. Det var berigende at overvære jeres høje og gode humør, som I viderebringer. 
De allerbedste hilsner fra de ergoterapeutstuderende Ditte, Haider og Maja.

Tommi og Tulle afprøver GuideConnect


Tommi og Tulle har sammen med Heidi afprøvet GuideConnect, som er et program, der giver mennesker med synshandicap let adgang til computer. Programmet starter automatisk, når computeren startes, og man kommer som bruger aldrig i forbindelse med Windows.

GuideConnect er nemt og overskueligt opsat med intuitive menupunkter eller enkle menuer. Uanset om du er ved at skrive en e-mail, bruge kalenderen, surfe på nettet eller andre ting, så hjælper GuideConnect dig igennem opgaven på en nem måde.

Tulle afprøver GuideConnect.  Tommi afprøver GuideConnect.

Tale og forstørrelse er indbygget i programmet, så teksten i menuerne kan blive vist i den ønskede størrelse. Der er også indbygget talesyntese, der læser menuer og hvad du skriver. 
Tommi har afprøvet programmet med fjernbetjening og taleknap. Med den kan Tommi indtale en e-mail og bruge knapperne til at navigere rundt i de forskellige funktioner. Her er den e-mail Tommi dikterede: 

Hej Heidi, Tommi her tak for en dejlig time vi havde sammen i IT værkstedet, så jeg kunne begynde at lære at bruge guide connect hej hej er en god ide. 

Har du lyst til at prøve GuideConnect eller har du spørgsmål, så kontakt Heidi Stener Larsen.


Tommis sang: Du gik din vej

Tommi har det sidste halve år, sammen med Lars Kongsø, arbejdet på sangen "Du gik din vej". Sangen er baseret på en personlig oplevelse, som Tommi har haft. Tommi har lagt sangen ud på YouTube og sin Facebook-profil. Det er også planen, at sangen skal sendes til Dansktoppen som bobler og så skal sangen også anmeldes til Koda. Lyt til sangen her:

​​
​De Spillende Muldvarper til HGP

Lørdag d. 9. september 2023 drager De Spillende Muldvarper hele vejen til Løgstør i Nordjylland, hvor bandet skal deltage i HGP - Handicap Grand Prix sammen med 11 andre udvalgte bands. 

Muldvarperne skal optræde med den nykomponerede ørehænger "Uh hvor det blæser". Bredegaard Posten glæder sig til at følge forberedelserne og bringer selvfølgelig en reportage fra selve grandprixet. Held og lykke til Muldvarperne!

De Spillende Muldvarper

Spændende nyheder på Bredegaards hjemmeside

Har du tjekket nyhederne på Bredegaards hjemmeside for nyligt? Det skulle du tage at gøre! Læs blandt andet om  
  • at musikprogrammet til årets Bredegaard Festival er klar - og du kan godt glæde dig
  • at fysioterapeut Marie har fået 65.000 kr. af Fonden Østifterne til indkøb af trampoliner  
  • at Bethany, der de sidste to år har været elev i køkkenet, nu er færdigudlært som ernæringsassistent med et flot 12-tal og en guldmedalje 
Læs nyhederne her: nyheder

Personaletur på vandet

Holdet af medarbejdere, der var på GoBoat-tur i KøbenhavnTorsdag d. 22. juni var 6 medarbejdere på GoBoat-tur i Københavns havn og kanaler. Turen var arrangeret af Synapsen, som er et udvalg af medarbejdere, der arrangerer aktiviteter for medarbejderne.

Vejret var helt vidunderligt og der var sørget for lækre sandwich og kolde drikke. Lars Kongsø var skipper på turen og det klarede han meget fint. Lars sejlede gruppen rundt igennem kanalerne og udviste store evner som styrmand. Peter var turguide og delte ud af sin viden om det spændende København.


Vi havde en meget vellykket og hyggelig tur lige bortset fra, at bådens propel blev viklet ind i søgræs. Det betød, at den sejlede helt vildt langsomt og vi troede, at det var fordi, at båden var ved at løbe tør for strøm. Heldigvis nåede vi tilbage til tiden.

Hold øje med kommende arrangementer i Synapsen i din e-mail og meld dig til - det er sjovt og hyggeligt.

Dennis' Powerbanks

Dennis med hans PowerbanksDennis H., som bor i hus A, ejer 8 Powerbanks, som han rigtig gerne vil fortælle Bredegaard Posten om. Dennis bruger dem alle sammen og de bliver brugt til at oplade telefoner og iPads. 

Den mindste Powerbank har 5.000 mAh og den største, som også er Dennis' favorit, har 38.600 mAh. Den kan lade 10 enheder op, når den selv er ladt helt op. Dennis anbefaler, at man køber den største, som koster 299 kr. En Po​werbank er smart især, når man skal på tur eller ferie. 

Powerbanks er Dennis' nyeste samledille. Hans Powerbanks giver ham tryghed og ro. Hvis du skal ud og købe en ny Powerbank, kan du spørge Dennis til råds.Aktiviteter i dagtilbuddet

Berits 50-års fødselsdag. Torsdag d. 13. juni fyldte Berit, ekstern bruger i dagtilbuddet, 50 år. Berit blev fejret med sang, kaffe og kringle i det skønne sommervejr.
Berits 50-års fødselsdag.
Torsdag d. 13. juni fyldte Berit, ekstern bruger i dagtilbuddet, 50 år. Berit blev fejret med sang, kaffe og kringle i det skønne sommervejr.

Maddag i samværs- og aktivitetstilbuddet (§104) Menuen stod på grillede pølser og kold kartoffelsalat. Til venstre er det Preben, som skærer kartofler og til højre Karin, som laver dressing til kartoffelsalaten.Maddag i samværs- og aktivitetstilbuddet (§104) Menuen stod på grillede pølser og kold kartoffelsalat. Til venstre er det Preben, som skærer kartofler og til højre Karin, som laver dressing til kartoffelsalaten. 
Maddag i samværs- og aktivitetstilbuddet (§104)
Menuen stod på grillede pølser og kold kartoffelsalat. Til venstre er det Preben, som skærer kartofler og til højre Karin, som laver dressing til kartoffelsalaten.

Musik over hækken  Hver anden onsdag er der Musik over hækken, hvor vi sammen med beboere og medarbejdere på Lindegården synger klassikere. Onsdag d. 25. maj havde vi et nyere hit med - "For evigt" af Volbeat, som Pelle gav sin fortolkning af.  Musik over hækken  Hver anden onsdag er der Musik over hækken, hvor vi sammen med beboere og medarbejdere på Lindegården synger klassikere. Onsdag d. 25. maj havde vi et nyere hit med - "For evigt" af Volbeat, som Pelle gav sin fortolkning af.
Musik over hækken 
Hver anden onsdag er der Musik over hækken, hvor vi sammen med beboere og medarbejdere på Lindegården synger klassikere. Onsdag d. 25. maj havde vi et nyere hit med - "For evigt" af Volbeat, som Pelle gav sin fortolkning af.

Festival-forberedelser Der er godt gang i forberedelserne til den kommende Bredegaard Festival. Her bliver der ordnet bamser til bamseboden. De bliver tjekket, repareret, vasket og får et mærke rundt om halsen.


Festival-forberedelser
Der er godt gang i forberedelserne til den kommende Bredegaard Festival. Her bliver der ordnet bamser til bamseboden. De bliver tjekket, repareret, vasket og får et mærke rundt om halsen.Feriefortællinger

Jesper danser med Inger MarieJesper Lyng fortæller om Slette Strand
I begyndelsen af juni var Jesper Lyng sammen med Ruben, Jesper Skov og tre medarbejdere på ferie i Slette Strand. Gruppen boede på det familieejede Feriecenter Slette Strand som er ejet af ægteparret John og Inger Marie. Da gruppen ankom lavede Inger Marie pandekager over bål. 

Jesper fortæller, at de blandt andet var en tur i Fjerritslev, hvor Jesper købte en bog om Olsen Banden. De var også en tur i Thisted og kørte i tog til bunkerne på Vestkysten - blandt andet dér, hvor en Olsen Banden film er optaget. Jesper har været i Slette Strand mange gange og han kan rigtig godt lide at komme der. Til afslutningsfesten spillede en musiker op til dans og her dansede Jesper med Inger Marie.

Dennis slapper af i sommerhuset sofa og viser fredstegnDennis N. fortæller om Sølund festival
Mandag d. 12. juni kørte Yakup, Jan, Thomas, Sabro, Ingelise, Sabrina, Dennis og en række medarbejdere afsted til Sølund festival. Dennis hørte blandt andre Birthe Kjær, Michael Hardinger Band og Magtens Korridorer og besøgte festivalens kærestebod. 

Udover at nyde musikken og festivalstemningen blev der hygget i sommerhuset med fx yatzy og en dag gik turen til Skanderborg, hvor Dennis fik et skønt stjerneskud til frokost i byens kulturhus. Det var Dennis' første gang på festival og her efter hjemkomsten fortæller han, at det ikke er sidste gang - det var en rigtig god oplevelse.

Ingelise ved trappen op til det gamle hovedhus på SølundIngelise fortæller om sit liv på Sølund
For Ingelise var Sølund festivalen ikke kun en festlig ferie, men også et gensyn med sit hjem gennem 25 år. Ingelise er oprindeligt fra Aarhus og flyttede i den tidligere barndom til Sølund i Skanderborg, som er en institution for handicappede. De gamle bygninger, hvor Ingelise boede, er i dag forsorgsmuseum.

For Ingelise var den en god tid. Hun gik i skole inde i byen, havde gode venner blandt andet værelseskammeraten Ingeborg, havde kærester, gik i systuen, lavede mad, arbejdede i værkstedet, hvor hun lavede ventiler til gasflasker, gik til dans og til stoftryk på aftenskole. Sølund var et stort sted med 60 beboere - piger og drenge for sig. Det er tydeligt, at Ingelise har mange gode minder fra tiden på Sølund og hun blev meget glad af komme tilbage og fortælle om sin barndom og ungdom.

Jan går på pension

Tirsdag d. 27. juni blev der holdt afskedsreception for Jan Rasmussen, der bor i hus E., da han går på pension fra Bredegaards dagtilbud. Jan gav boller med ost og vi samledes inde i væveriet, hvor der blev holdt taler og Lars og Pelle spillede et par Beatles sange, som Jan holder af.

Jans afskedsreception
God sommer!
Bredegaard Posten ønsker alle beboere, brugere og medarbejdere en rigtig dejlig sommer. Bredegaard Posten er tilbage i august.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor