Bredegaard Posten maj 2021

​I denne udgave af Bredegaard Posten kan du blandt andet læse, at Jesper og Jesper har afprøvet de nye stier i Bredegaards Park og om fysioterapeuternes nye behandlingsrum og de nye træningsmaskiner, der er på vej. Husk at Bredegaard Posten også er tilgængelig i en audio-udgave. God fornøjelse!

Vent...

Har du læst de seneste nyheder på hjemmesiden?  

Højt humør i Spisestuen til Low-Vision Song-Contest.Der sker rigtig mange spændende ting på Bredegaard og på vores hjemmeside kan du under ”Nyheder” blandt andet læse om følgende:

- Blinfo-kortlægning veloverstået på Fuglsangcentret i Fredericia
- Nye træningsfaciliteter på vej på Blindecenter Bredegaard
- Se musikvideoen til Imara
- De Spillende Muldvarper deltog i Low-Vision Song-Contest 2021
- Housewarming i dagtilbuddet


Læs nyheder på Bredegaard hjemmeside via følgende link, som åbner i browser på ny fane: Nyheder (densocialevirksomhed.dk).

Jesper og Jesper har afprøvet de nye stier i parken 

Stierne i Bredegaards park er blevet bredere og asfalterede og det betyder, at de er blevet langt mere tilgængelige og sikre at færdes på, både for kørestolsbrugere og beboere, der med og uden ledsager gerne vil gå en tur i vores smukke park. 

Der mangler fortsat lidt arbejde med asfalten og der vil også komme opmærksomhedsfelter, så man med sin mobilitystok kan mærke, når der sker noget nyt. Jesper Skov og Jesper Lyng, der bor i hus E har dog allerede været en tur rundt for at afprøve stierne sammen med Nick. Det var en rigtig hyggelig tur, hvor de både lyttede til fuglene i træerne, besøgte søen, bålhytten og glashuset. 

Jesper og Jesper på den nye asfaltterrasse ved søen.Jesper og Jesper nyder varmen i glashuset, som stien er ført helt hen til.

En bus fuld af planter og blomster 

Anne Mortensen fra dagtilbuddet skriver: I begyndelsen af maj kørte Jesper Skov, Preben, Anja og Anne til Højagergård i Slangerup for at købe planter og blomster til værkstedsgården og gågaden på Bredegaard. Der blev købt stort ind og hele bussen blev fyldt med kasser og potter, så det kun var lige akkurat, at der var plads til os selv. Nu står alle de fine blomster og planter og pryder rundt omkring, nogle med duft og smag. 

Preben blandt blomster og planter.En bus fyldt med blomster og planter.En blå krukke plantet med hvide og lyserøde blomster.

Erik træner i motionsrummet

Erik træner i motionsrummet på crosstraineren.Erik fra dagtilbuddet er begyndt at træne hver fredag i motionsrummet og har indtil videre været afsted tre gange. 

Erik træner på crosstræneren, romaskinen og på løbebåndet og tager sine egne cd’er med, så han kan træne til sin yndlingsmusik – det er motiverende, fortæller han. 

Normalt går Erik til svømning, men under corona har svømmehallen været lukket af flere omgange og som Erik siger, så er det godt at holde sig i gang. 

Auktion på stole

Dagtilbuddet har disse 8 stole, som ikke bruges længere. Er der nogle huse som vil overtage dem, så kan man komme og hente dem. Hvis ikke, så udbydes stolene i en budrunde for medarbejdere. Der er lagt et skema på stolene, som står i Musikhuset. Skriv dit navn og bud på listen. Sidste dag er d. 18. juni. Pengene går til aktiviteter for beboere og brugere på Bredegaard.
Stolen forfra.Stolen bagfra.

Mobility i al slags vejr

Mobiltyinstruktør Anne Krag går mobility med alle nye medarbejdere og studerende på Bredegaard, fordi det er vigtigt at få indblik i hvordan det er at færdes, når man er synshandicappet. 

Mobility er træning i at komme fra A til B på den mest sikre og hensigtsmæssige måde. Bredegaards to mobilityinstruktører træner borgerne i at færdes på og udenfor Bredegaard. 

Maj måned har været regnfuld, men det er ingen hindring, når der er mobility på programmet. Her er det Anne (til højre) sammen med de to ergoterapeutstuderende Louise og Solveig.

Mobility i al slags vejr. Anne Krag med ergoterapeutstuderende Solveig og Louise. Alle i regntøj.

Nyt behandlingsrum til fysioterapeuterne og nye maskiner på vej til motionsrummet

Bredegaards fysioterapeuter Maya og Julie går inden længe i gang med at male motionsrummet, så det står klar til de nye træningsmaskiner. Derudover har Maya og Julie gjort det lille lokale bagerst i motionsrummet i stand og indrettet det til et nyt behandlingsrum. 

Julie maler behandlingsrummet. Maya maler behandlingsrummet.

”Julie og jeg har brugt nogle timer på at få sat et lille behandlingsrum i stand. Vi har malet og indkøbt puder, tæpper, lidt planter og plakater. Det er vi næsten helt i mål med. Vi har også indkøbt Sonos-højtalere til både behandlingsrum og motionsrum. Så nu kan der afspilles musik over Sonos, det kræver kun, at man har app’en og vælger ”Motionsrum”.

Som alle nok ved, så har Bredegaard modtaget i alt 200.000 kr. af henholdsvis Elsass Fonden og Fonden Østifterne til nye træningsfaciliteter. 

Om det fortæller Maya: ”Det har været en spændende proces, for de to firmaer, som vi har indhentet tilbud hos, vil begge rigtig gerne ”vinde” leveringen. Derfor har de overbudt hinanden et par gange”. Valget er endt med Proterapi som mandag d. 7. juni leverer to nye løbebånd, en benpres, en ny airbike, en combibike og to motionscykler. 

Vi glæder os meget til at tage de nye maskiner i brug i de fine istandsatte lokaler. 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor