Bredegaard Posten marts 2021

​I denne måneds Bredegaard Post kan du blandt andet læse om at Mogens er begyndt at gå på løbebånd, om online kurser hos Dansk Blindesamfund, om at vi glæder os til at Michala Petri besøger Bredegaard og om bevægelse og aktivitet i dagtilbuddet. 

Vent...

Glade musikanter på Bredegaard  

Musikhusets nye skilt
Lars Kongsø skriver: Brugerne af musiktilbuddet er meget glade for de nye rammer i det gamle aktivitetshus. Der er god akustik og god plads til både øvelokale og lydstudier. 

Glæden er ekstra stor for tiden, da vi har modtaget 30.000 kr. af Sølund Fonden, som står bag Sølund Musikfestival. Donationen er øremærket musikudstyr. Som prikken over i’et er der også opsat et nyt skilt med teksten ”Musikhuset”. 

Mogens på løbebåndet

Mogens går på løbebåndMogens, beboer i hus B, har d. 25. marts for første gang prøvet at gå på løbebåndet i sansemotionsrummet og det var en stor succes. 

Mogens var motiveret, i godt humør og fik gåselen på efter en introduktion, hvor Mogens mærkede selen med hænderne og fik fortalt, at man med selen på, ikke kan falde. 

5 minutters gang med pauser undervejs kom Mogens op på, hvilket må siges, at være super sejt, når man som Mogens er udfordret på gangrytmen og har svært ved at tage lange skridt. For Mogens var det et kæmpe skridt.


Nye lydbøger

Fredensborg bibliotek har været så søde at forære Bredegaard en kasse med gamle lydbøger. De vil blive afmærket og står i IT-caféen, så alle kan komme og låne en bog. 
Nye lydbøger fra Fredensborg bibliotek

Online kurser i Tips og Tricks på iPhone

IT- caféen vil gerne slå et slag for de glimrende online kurser Tips og Tricks på iPhone, der udbydes af Dansk Blindesamfunds kursusafdeling på Fuglsangcentret. Aktuelt kan du lære dikteringsfunktionen at kende, så du kan diktere beskeder og du kan lære om appen Afgange, så du kan finde ud af hvornår den næste bus eller tog afgår. Man kan deltage i kurserne fra telefon eller via Zoom. 

Hvis du vil vide mere, kontakt Anne og Heidi eller Dansk Blindesamfunds kursusafdeling på telefon 76 20 22 00 eller via mail på kursusafdelingen@blind.dk for at få yderligere information om kurser og om hvordan du gør.

Nyt og længe ventet bord til Lars

Lars, der bor i hus F, har efter en måneds venten endelig fået sit nye bord. Da fragtmanden havde afleveret bordet, kunne det ikke gå hurtigt nok med at få det samlet og heldigvis lykkes det Kim og Jørn, at få sat alle skruerne rigtigt i. Det nye bord blev fejret ved at Lars gav popcorn til hele huset.

Lars er begejstret for sit nye bord

Er du vild med eventyr, puslespil og rollespil?

Screendump af Serania
Så er spillet Serania måske noget for dig? 

Serania har en spændende historie og er fuldt tilgængelig med VoiceOver og TalkBack. Læs mere om Serania via følgende link, der åbner i browser på ny fane: https://fabletreeproductions.dk/

Serania er dansk udviklet og er gratis at spille den første fjerdedel af spillet, så der er rig mulighed for at afprøve det, inden man eventuel køber. 

Heidi har læst om Serania på LFBS’s Facebookside. LFBS står for Landsforeningen af forældre til blinde og svagsynede.

Ny rapport om ældre med synstab

VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd har udarbejdet en ny rapport "Ældre med synstab" med historier fra ældre svagsynede, der fortæller hvordan de har håndteret hverdagen efter et synstab. 

Selvom vi ikke umiddelbart kan overføre rapporten til beboerne og brugerne på Bredegaard, så kan vi medarbejdere måske alligevel lære noget om livskvalitet, sorg og kriser og dét at orientere sig mod nye måder at klare hverdagen på. Læs rapporten via følgende link, der åbner i browser: https://www.vive.dk/da/udgivelser/livet-med-synstab-15831/

Gyngen har fået ny plads

Gyngen, der før har stået ved garagerne i Bredegaards have, er blevet flyttet til pladsen ved flagstangen. Vi håber, at flere vil tage en gyngetur nu når den er flyttet hen på en mere fremtrædende plads. 

Kagemester Lars

Lars har fået en bagebog af Ditte Julie Jensen af sin søster og derfor ville Lars for nyligt gerne bage en af hendes kager som fredagskage til alle beboere i hus F, hvor Lars bor. Lars valgte en gulerodskage og den var et stort hit for hele huset. Det var en rigtig hyggelig bagedag. 
Lars har gang i røremaskinenLars viser den flotte gulerodskage frem

Michala Petri besøger De Spillende Muldvarper

Lars Kongsø skriver: Michala Petri, den danske internationalt anerkendte blokfløjtespiller, har hørt musikken og set filmen fra Muldvarpernes Grønlandstur og hun er blevet så begejstret, at hun spurgt om hun må spille blokfløjte til vores musik, og det har vi selvfølgeligt sagt ja til. Vi håber, at restriktionerne giver os mulighed for, at Michala kan besøge os i starten af maj.

Vi fik kontakt til Michala, da vi var i Grønland. Det skete på den måde, at vi havde indspillet første version af Tanias sang ”Imara”, og Martin som er Lises mand, og medhjælper på turen, sendte en lydfil til Michala, som prompte svarede, at hun syntes Tanias sang var rigtig god, og at hun gerne ville møde os og spille sammen med os, hvis vi ville. Og det vil vi selvfølgelig meget gerne.

Jesper kigger på isbjerg på GrønlandMuldvarperne på flyvepladsen ved ankomsten til Grønland

Vi glæder os til at møde Michala og mon ikke Tania glæder sig særligt meget til, at Michala spiller blokfløjte til hendes sang. Lyt til ”Imara” via følgende link, der åbner i browser på ny fane: Lyt til Imara - et værk inspireret af Muldvarpers Grønlandsrejse (densocialevirksomhed.dk)

Bevægelse, fællesskab og gode grin

Hver tirsdag og torsdag formiddag mødes brugere fra både §§103 og 104 til fælles ”Aktivitet og bevægelse” sammen med personalet i §104. Om tirsdagen er det fysioterapeuterne, der står for aktiviteten, mens vores psykomotoriske terapeut står for aktiviteten torsdag. 

Der bliver bl.a. trænet med dansesnor, træningsbolde og faldskærm, ligesom ribben bliver brugt flittigt til at udføre rejse-sætte-sig øvelser. Brugerne fortæller, at de er rigtig glade for aktiviteten, som gør, at de - efter endt træning - oplever et øget energiniveau. 
Aktivitet og bevægelse med faldskærm

Kroppen belønner dig, når du er fysisk aktiv. Du får mere energi, og dit humør bliver bedre, når du bruger din krop. Ved fysisk aktivitet frigives stresshormonerne kortisol og adrenalin. Samtidig øges produktionen af signalstofferne dopamin og serotonin, og der udskilles endorfiner. Disse hormoner kaldes kroppens naturlige ”lykkepiller”, da det er dem, der sørger for, at vi føler os glade, lykkelige, værdsatte og fulde af energi.

Søren og Maya kaster med bold
Aktiviteten er planlagt didaktisk, så alle kan være med på hver deres funktionsniveau, og øvelserne har fokus på bevægelse, koordination, leg og sang. ”Aktivitet og bevægelse” slutter altid med afspænding til rolig musik og lette strøg og tryk på kroppen. Afspænding kan give et større fysisk velvære, være med til løsne brugernes øgede muskeltonus og får flere ned i et lavere arousal-niveau.  


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor