​​​​​​​​

Bredegaard Posten november 2023

​I november måneds Bredegaard Post bidrager Mads Bunch-Nielsen, som er i praktik på Bredegaard, med to gode artikler. Læs også om seje Tulle, der har nået sin mål og om dagtilbuddets fagdag. 

Vent...

​​Månedens medarbejderportræt: Heidi Kahle

Stilling og team: Social- og sundhedsassistent i huse DE.

Hvad laver du i dit daglige arbejde? Jeg er kontaktperson og medicinansvarlig. En typisk dag starter kl. 7, hvor vi har overlap med nattevagten og derefter går vi i husene og fordeler dagens opgaver. Jeg hjælper beboerne med forskellige opgaver alt fra støttestrømper, til at sikre at tøjet er rent og pænt og giver medicin. I løbet af dagen er jeg sammen med den eller de, som har hjemmedag og der hjælper jeg med diverse praktiske opgaver, evt. lægebesøg, opfølgninger på diverse. Indimellem tager vi på tur til Hillerød, hvor vi hygger med indkøb og et lille cafébesøg, hvis tiden er der.

Hvornår er det bedst at spørge dig om råd og hjælp? Onsdage og torsdage er jeg altid på arbejde og ellers så modtager jeg gerne mail.

Har du en privat interesse du vil dele med os? Min familie og jeg er helt pjattede med Spanien, som vi ofte tager til. Skiferier er også hele familiens store højdepunkt. Jeg nyder også mine to små hunde Luna og Elvis. Luna skal have hvalpe i slutningen af november, hvilket vi glæder os meget til. Jeg går til yoga og forsøger dagligt at gå 15.000 skridt - helst 20.000.


Julemusik på Bredegaard af Mads Bunch-Nielsen

Der er mange mennesker i Danmark som bare ikke kan vente til det bliver jul. De pynter op i god tid og begynder med at lytte til julemusik nogle gange allerede i oktober. Specielt på Bredegaard betyder julemusik meget. I Brumbasserne begynder de at øve sig til at optræde med julemusik til julefrokosten i december og der spilles julemusik i Bredegaards radio. Brumbasserne spiller "På loftet sidder nissen", "Den himmelblå", "Søren Banjomus" og "Julebal i nisseland". De fire heldige sangere er Tulle, Sabrina, Jesper Lyng og Christina. Til morgensang i dagtilbuddet og i Bredegaards andet band Muldvarperne bliver der også sunget julesang. I dagtilbuddet har de bl.a. sunget "Juletræet med sin pynt". Nicholas sidder i radioen om mandagen. Nicholas glæder sig meget til at der bliver spillet julemusik på Radio Soft og han kan fortælle han ikke har en yndlingssang, fordi han kan lide dem alle sammen. En ting er sikkert, Bredegaard spiller stadig julemusik "Når træet pyntes på ny".


Her er Allan: Bredegaard har fået en ny ekstern af Mads Bunch-Nielsen

Jeg har talt med Allan Richard Andresen om gode ting om ham som person og hvad han skal arbejde med her på Bredegaard. 

Gode ting at vide om Allan: Allan kan lide mange forskellige slags musik. Han kan godt lide rock, pop, musik fra 80'erne og ældre og fra 90'erne. Allan er god til indretning, fordi han har selv indrettet hans lejlighed i Ribe. Allan kan fortælle gode historier. Allan har god humor. Allan er meget flink og hjælpsom. Han er frisk på at give andre en hånd med at rydde af efter sig selv til frokosten. Allan har flere interesser udover musikken bl.a. gamle danske film og serier som Morten Korch-filmene, "Far til fire" og DR-serier. Allan er desuden meget glad for at deltage i forskellige spændende arrangementer på Fuglsangcenteret i Fredericia, det kan være arrangementer som eksempelvis deres fællessangsarrangement. 

Hvad laver Allan på Bredegaard: 

Mandag formiddag arbejder Allan i køkkenet. Mandag eftermiddag arbejder Allan med pedellen og fejer blade op. 

Tirsdag formiddag spiller Allan sammen med Muldvarperne. Om eftermiddagen er han i metalværkstedet. 

Onsdag formiddag rengøre Allan hjælpemidler. Om eftermiddagen er han i væveriet. 

Torsdag formiddag er Allan i væveriet og om eftermiddagen er Allan i IT-caféen. 

Om fredagen er Allan i radioen. 

Allan kan også fortælle, at han følger med i Bredegaard postens artikler og han følger også med i nyhederne på Bredegaards hjemmeside.


Tulle går til Netto af Klara Otto Pedersen

Tulle har haft et mål om at gå selvstændigt med rollator til Netto og tilbage igen. Derfor har Tulle gennem længere tid trænet at kunne gå udenfor over længere afstande. Dette mål indfriede Tulle d. 30/10, hvor det lykkedes hende at gå de 1,9 km til Netto og tilbage igen. Det var en meget stolt Tulle, som vendte hjem til Bredegaard og blev modtaget med klapsalver og rosende ord fra personale og brugere. For Tulle var det en stor begivenhed, da mange års corona har haft sat en stopper for Tulles daglige gåture. Faktisk fortæller Tulle, at hun ikke har gået så langt siden 2019, hvilket gør Tulles præstation endnu mere beundringsværdig. Der skal derfor lyde et stort tillykke med Tulles flotte resultat.

Stolte Tulle ved Netto
Stolte Tulle ved Netto

Jacob afprøver skjold til fjernbetjening af Heidi Stener Larsen

Jacob er den første, der prøver det 3D printede skjold til fjernbetjeningen, som bruges til det kompenserende program Guide Connect. Han kommer i IT-caféen med Sofie hver torsdag formiddag og øver sig. Skjoldet har den fordel, at det dækker af for knapper, som brugeren ikke skal bruge og som kan virke forstyrrende i en oplæringsfase. 

Med skjoldet på kan Jacob med minimal støtte og guidning selv aktivere en lydbog i Guide Connect og pausere den igen. Jacob er meget interesseret i de funktioner, som Guide Connect og fjernbetjeningen åbner op for og vil gerne lære mere. Med vores nye 3D printer i værkstedet kan Bredegaard selv lave og tilpasse skjold, der passer til den enkeltes behov. Simon og Heidi arbejder på at blive klogere og dygtigere til det.

Jacob afprøver skjoldet til Guide Connect fjernebetjeningen
Jacob afprøver skjoldet til Guide Connect fjernebetjeningen

Dagtilbuddets fagdag af Lars Kongsø

Hermed lidt om dagtilbuddets fagdag torsdag den 16. november. Pelle lagde hus til og agerede chefkok, så maden var også god. Målet for dagen var at skabe mere aktivitet og deltagelse for en gruppe brugere af dagtilbuddet, som vi synes har for lidt indhold i dagligdagen på dagtilbuddet. 

Vi valgte at bruge videoanalyse som middel og så sammen 10 klip på ½-2 minutters varighed. Den eneste instruks der blev givet til opgaven var, at alle skulle se efter, hvad der skabte aktivitet og deltagelse for brugerne og der måtte kun fokuseres på det positive, og der hvor det lykkedes. Det fungerede rigtigt godt, da den faglige snak blev mere konsistent, konsekvent og sammenhængende, fordi alle forholdt sig til samme situation på samme tid. 

At arbejde med det der virker, og som er positivt gav også god stemning samt nogle gode anerkendende og fagligt reflekterede kommentarer og drøftelser. Vi har efter fagdagen fået en højere bevidsthed og ny indsigt i vores egen praksis, og vi vil bruge den nye indsigt til at højne kvaliteten i aktivitetsgrupperne og evt. skabe nye - det vil vi arbejde videre med på ​næstkommende teammøde.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor