​​​​​

Bredegaard Posten oktober 2021

​Så er Bredegaard Posten oktober endelig klar bedre sent end aldrig. Historierne er ikke blevet mindre gode i ventetiden og denne gang kan du læse om efterårsaktiviteter i dagtilbuddet, mindfulnesskursus og da ernæringsassistentelev Bethany måtte i aktion som hjerteløber. 

Vent...

Gå-holdet på kastanjejagt 

Mandag d. 12. oktober var gå-holdet på kastanjejagt. Kristina og Lars gik sammen med fysioterapeuterne Maya og Julie i slotsparken for at samle kastanjer, som senere skal bruges til at lave efterårspynt.  

Sanserne blev brugt til at samle kastanjer op fra det våde græs, følt på de forskellige former på kastanjerne og på den stikkende skræl, som kastanjerne ligger i. Kristina og Lars fik hver samlet en hel pose med kastanjer, men Kristinas pose gik i stykker og hun måtte bære dem alle sammen i lommerne på gåturen tilbage. 

                                                         Kristina og Lars ude og samle kastajnerSengetøj og lagener efterlyses!

Væveriet efterlyser gammelt sengetøj og lagener, som bruges til at væve de smukke og eftertragtede kludetæpper. Alle opfordres hermed til at kigge hjemme i gemmerne om der skulle ligge gammelt sengetøj og lagener, som kan doneres til Bredegaards væveri. Du kan aflevere det hos Anja. På forhånd tak!


Lyt til Tommis vittigheder på Bredegaards hjemmeside

Endnu engang kan du lytte til to vittigheder fortalt af Tommi, som bor i hus C. 


​​

Mette er færdiguddannet ernæringsassistent og indstillet til en guldmedalje  

Fredag d.  8. oktober var Bethany og Charlotte fra køkkenet på Hotel- og Restaurantskolen i Valby for at fejre Mette, som nu er færdiguddannet ernæringsassistent. Det var en rigtig hyggelig dag, hvor Bethany og Charlotte fik hilst på Mettes familie, medstuderende og lærere.

Mette hæver armene i sejr efter en veloverstået eksamenMette giver hånd, modtager sit eksamensbevis og er nu ernæringsassistent

Der blev serveret bobler og lækre kanapeer, som eleverne på hovedforløb 1 havde kreeret. Der blev også holdt taler af skolens direktør,  ernæringsassistenternes leder og formanden for Kost- og Ernæringsforbundet.

Mette er blevet indstillet til en guldmedalje, hvilket vi alle selvfølgelig er SÅ stolte over og vi er også meget glade for, at Mette nu bliver vores nye kollega i køkkenet på Bredegaard. Hilsen fra ergoterapeutstuderende

Kære alle sammen

Vi siger tusind tak for de sidste 2 måneder i praktik på Bredegaard. Vi har haft nogle fantastiske oplevelser sam-men med jer, blandt andet da vi lavede kaffe til jer til Bredegaard festivalen og da vi var med til at lave aftens-mad, sammen med jer, til fællesspisningen. Det er en fornøjelse at komme på Bredegaard som studerende. I har taget jer rigtig godt af os.

Kærlig hilsen Seyda og TheaEfterårsaktiviteter i dagtilbuddet

Brugerne i dagtilbuddet har i de forgangne uger været kreative og blandt andet omdannet efterårets smukke natur til flot pynt. Her er det Jacob, som har lavet dekorative kranse af nedfaldne blade. Kransene hænger rundt omkring på Bredegaard og pynter. 

Jacob laver kranse af blade

Jesper har også lavet kranse, men af kastanjer og Kristina har været med til at lave fuglekugler af svinefedt og fuglefrøsblanding, som fuglene i Bredegaards park kan hygge sig med de kommende måneder. 

Jesper laver kranse af kastanjerKristina laver fuglekugler


Mindfulness kursus af Anne Mortensen, dagtilbuddet

Jeg har gået på kursus i mindfulness siden midten af september. Det er et 8-dages kursus og foregår inde i Læderstræde i København på et kursussted som hedder At Work. Vi er 12 personer på holdet og det foregår både som undervisning ved en lærer, praktiske øvelser og som læsning af et kompendium og en fagbog. 

Mindfulness betyder oversat til dansk “bevidst opmærksomhed” og handler om at være til stede her og nu og at man er opmærksom på hvad der sker i ens krop og sind uden at vurdere og uden at tage stilling til det. Noget meget centralt i mindfulness er accept. Accept giver nærvær og rummelighed. Mindfulness kommer oprindelig fra Østen, fra buddhismen, hvor det mere er en filosofi og en ideologi. Men i den vestlige verden er vi blevet meget glade for at praktisere mindfulness, da der er erfaring med, og dokumentation for, at det virker mod stress, angst og depression. 

Det, der er vigtigt er, man gør det til en (næsten) daglig praksis, at meditere i kortere eller længere tid. I mit kursusforløb har jeg således skulle øve mig i dette, og det kan være fra 5 min. hvor man f.eks. er opmærksom på åndedrættet, og op til en halv time, hvor man laver en såkaldt bodyscanning, dvs. gennemgår hele kroppen, ofte liggende med lukkede øjne. Det kan være udfordrende at meditere, fordi tanker, dagens planlægning, eller bekymringer, kan dukke op i hovedet. Men det gør ikke noget, så længe man vender stille og roligt tilbage til meditationens fokus. Og det er en meget kærkommen pause og når man vænner sig til det, bliver man nærmest afhængig. 

Jeg er færdig med kurset d. 10. november og jeg glæder mig til at finde en måde at bruge det på i praksis i dagtilbuddet. På vores fagdage tidligere i oktober, øvede jeg mig på mine kollegaer. Jeg holdt et lille oplæg og vi lavede en øvelse sammen. Det var en positiv oplevelse. Oplæg om Grønlandsturen til SL's generalforsamling 

Der er i hvert fald én ting, som Lars Kongsø og Joakim Billenberg Hansen har til fælles og det er, at stå på de skrå brædder og formidle til et publikum. Og det var lige præcis hvad de gjorde til SL’s generalforsamling i nordsjællandskredsen d. 14. oktober. 

Lars og Joakim var inviteret til at holde oplæg om æstetiske læreprocesser i den pædagogiske praksis med afsæt i Grønlandsturen. Under oplægget, hvor Lars og Joakim supplerede hinanden, blev filmen om turen vist og de spillede ”Imara” for den begejstrede flok  socialpædagoger. 

                                         Joakim og Lars holder oplæg  til SL's generalforsamling

Stemmerne til aftenens valg skulle tælles op og da det tog længere tid end forventet, blev Joakim og Lars spurgt, om de ikke ville underholde i ventetiden og det ville de gerne. Det blev til tre sange blandt andet ”Livets træ”. 

Da jeg spørger Joakim  hvad han synes om at holde oplægget, fortæller han, at han jo er lidt af en entertainer og at han godt kan lide at optræde og fortælle. ”Det giver mig utrolig meget” siger Joakim og fortæller, at han er rigtig glad for og stolt over at repræsentere Bredegaard; noget som han rigtig gerne vil en anden gang. Har du tjekket Bredegaards hjemmeside ud for nyligt? 

Hjemmesiden og medarbejderhåndbogen (intranet) er blevet moderniseret og har fået nyt layout, særligt forsiden ser anderledes ud. I mens arbejdet har stået på, har hjemmesiden stået stille. Det er der rådet bod på nu, så hop ind på hjemmesiden og læs blandt andet nyheden om Bredegaards andenplads til kåringen af Årets Læreplads og se filmen om De Spillende Muldvarpers rejse til Grønland. Har du nogle spørgsmål til det nye layout, så er du meget velkommen. Bethany i aktion som hjerteløber

Torsdag d. 28. oktober tikkede der en hjertestops-alarm ind på ernæringsassistentelev Bethanys hjerteløber-app. Bethany smed hvad hun havde i hænderne, hentede hjertestarteren i administrationsbygningen og løb afsted. 
På vejen mødte hun en anden hjerteløber og de fulgtes resten af vejen hen til en 86-årig kvinde, der var faldet livløs om 857 meter fra Bredegaard. 

Ved kvinden stod en hjemmehjælper, som havde kaldt efter hjælp, men hun var gået i chok.  Bethany gik straks i gang med at give hjertelungeredning i samarbejde med den anden hjerteløber, som tog sin hjertestarter i brug. Efter 5 minutter ankom ambulancen og meldingen fra ambulancefolkene var, at den ældre dame havde puls, da de kørte afsted med hende og det var udelukkende på grund af den førstehjælp Bethany og den anden hjerteløber ydede. 

Det er 3. gang at Bethany løber afsted på en hjertestops-alarm. Hun ser frem til at alle medarbejdere på Bredegaard skal på førstehjælpskursus i 2022 og anbefaler alle, der kan og vil, at hente Trygfondens hjerteløber-app i enten App Store eller Google Play. 

                                                                   Screenshot af hjerteløber app
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor