​​​

Kommende synskonsulenter undervist på Bredegaard

Synskonsulenter mangler viden om den målgruppe, som bor og arbejder på blandt andet Blindecenter Bredegaard. Anne og Heidi fra Blindecenter Bredegaard har undervist kommende synskonsulenter i målgruppen. Den varierede undervisning var en stor succes. 

Vent...


​​Kommende synskonsulenter skal vide mere om den målgruppe af blinde og svagsynede, som bor på fx Blindecenter Bredegaard - altså synshandicappede mennesker med multiple funktionsnedsættelser. Derfor henvendte IBOS (Instituttet for Blinde og Svagsynede) sig først på året til forstander Frank Hedegaard og spurgte om det ikke var oplagt, at nogle dygtige medarbejdere på Bredegaard stod for undervisningen af de studerende.  

I samarbejde med UC SYD udbyder IBOS en pædagogisk diplomuddannelse på 5 moduler i synspædagogik og syns(re)habilitering og med uddannelsesbeviset i hånden kan de nye synskonsulenter hjælpe børn, unge, voksne og ældre borgere med synsnedsættelse eller blindhed. 

På andet modul 2 med temaet "Synsnedsættelse eller blindhed – læring, rehabilitering og udvikling", som foregik i april måned, underviste Bredegaards Heidi Stener Larsen (konsulent IT og velfærdsteknologi) og Anne Krag (synskonsulent) de studerende med fokus på Bredegaards specifikke målgruppe og praksis. 

Tilbagemeldingen fra de studerende var, at de var meget glade for undervisningen på Bredegaard - det var en stor succes. Der havde både været videoer, cases og praktiske øvelser. De kunne godt have tænkt sig en rundvisning på værkstederne, hvor der ikke var nogle brugere til stede - det må Heidi og Anne huske til næste gang. 


Anne Krag, længst til venstre og Heidi Stener Larsen, længst til højre har undervist studerende på diplomuddannelsen i synspædagogik og syns(re)habilitering.


Anne Krag, længst til venstre og Heidi Stener Larsen, længst til højre har undervist studerende på diplomuddannelsen i synspædagogik og syns(re)habilitering.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor