Festival for alle - Blinfo på Roskilde festival

​I disse dage er en flok medarbejdere og beboere fra Blindecenter Bredegaard på Roskilde festival. Som en del af projektet "Festival for alle", er der sat fokus på at øge tilgængeligheden på festivalen for mennesker med funktionsnedsættelser blandt andet med Blinfo; de talende skilte. 

Vent...

Billede af to arme med de orange adgangsarmbånd til Roskilde FestivalProjektet "Roskilde Festival for alle – meget mere end musik  er et samarbejde mellem Roskilde Festivals Handicapservice, Blindecenter Bredegaard, Instituttet for blinde og svagsynede (IBOS), Dansk Blindesamfunds Ungdom (DBSU), Landsforeningen af forældre til blinde og svagsynede (LFBS) og Roskilde Handicapråd. Projektet er finansieret af Dansk Blindesamfund og Lions Club. 

Roskilde Festival har gennem en årrække arbejdet på at øge tilgængeligheden for festivaldeltagerne med forskellige handicap. På den baggrund har ovenstående parter udviklet en række aktiviteter, der sigter på at forbedre mulighederne for personer med handicaps inden for følgende fokusområder: Brug af taktile kort for at finde rundt på festivalen, Blinfo – talende skilte og tilgængelighedsøvelser som synshandicappet.

HandiCamp er base og informationscenter for projekterne. Du kan følge med i aktiviteterne her (Facebook åbner på ny fane).

Aktiviteterne skal blive til et koncept, der kan anvendes i andre sammenhænge til at sikre lige muligheder, tilgængelighed, tryghed og fællesskab for personer med funktionsnedsættelser.

Læs mere på LFBS' hjemmeside her (åbner i Internet Explorer på ny fane).

For mere information kontakt:
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor