Lyt til Imara - et værk inspireret af Muldvarpers Grønlandsrejse

​Sanger Tania Thulin fra Blindecenter Bredegaards brugerband De Spillende Muldvarper fik en pludselig musikalsk inspiration, da Muldvarperne besøgte Grønland tilbage i 2019. Læs her om tilblivelsen og udvikling af musikstykket Imara. 

Vent...

​I 2019 rejste Blindecenter Bredegaards brugerband De Spillende Muldvarper og deres ledsagere til Grønland for i en uge at opleve den grønlandske natur, kultur og historie. Rejsen var finansieret af Nordplus og selve projektet kan du læse mere om her (åbner i browser på ny fane).

Musik og fællessang var en del af programmet hver dag og en af dagene fandt Tania på at synge ordet "Imara", hvorefter resten af det 13 personer store musikfælleskab bød ind med akkorder og rytmer. 

Selve processen kan ses på den film som socialpædagog på Bredegaard Lars Kongsø ligenu sidder og færdiggør og som vil blive lagt ud på hjemmesiden, når den er færdig.  

 "Imara" betyder måske og er meget kendetegnene for grønlandsk jæger- og fangerkultur. Hvis du fx spørger en fanger: "Skal du ud og fiske i morgen?", så vil "Imara" betyde "Måske hvis vejret er til det", "Hvis jeg mangler mad i mit forrådskammer" eller "Hvis ikke der er andet, der bliver vigtigere". Man lever efter naturen og ikke efter uret og kalenderen. Ordet har også tydelige referencer til bæredygtig levevis og springer direkte ud af sagnet om havets moder, som den nok mest grundlæggende og kendte myte i grønlandsk kultur. Mytens budskab er, at man skal være god ved sin næste og man skal ikke tage mere fra naturen end man har brug for. Meget smukt og meget relevant i forhold til klima- og bæredygtighedsdiskursen.   

Efter hjemkomsten fra Grønland er Tanias sang i løbet af 2020 blevet udviklet med vers og instrumenter.

 Lyt til Imara
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor