Michael er gamer og har spillet computer i mange år. Michael er også blind og nu ser det ud til at spil, der udnytter VR-teknologi (virtual reality), er på vej til synshandicappede, som ellers har været mere eller mindre afskåret fra udviklingen.
Michael har for nyligt afprøvet et VR-spil, hvor det gik ud på at samle en bold op og nå at kaste den over på modstanderens banehalvdel inden bolden eksploderede. Eksploderede bolden på Michaels banehalvdel, tabte han - lykkedes det ham at kaste bolden over til modstanderen hvorefter bolden eksploderede, så vandt han.
Bolden er skabet ved hjælp af VR-teknologi og det samme er modstanderen men ved hjælp af høretelefoner, VR-briller og controllere i hænderne, som tracker bevægelser, kan Michael også opleve VR-teknologi på trods af hans synshandicap.
- Det er helt nyt for mig. VR har eksisteret i mange år, men det har ikke været muligt for blinde at bruge det, siger Michael Hansen, der bor på Blindecenter Bredegaard.

Michael tester prototypen på et spil, der gør brug af VR-teknologi. Her instrueres Michael af en af de studerende. Gulvtæppet agerer spilleplade.Peter Engelbert Petersen, funktionsleder på Bredegaard uddyber: Vi har i et stykke tid ledt efter redskaber og værktøjer, der gør det muligt for synshandicappede at "se ting højt". Vi var opmærksomme på VR-briller, som kan fortælle hvad det er man kigger på, men i min research mødte jeg en professor fra Aalborg Universitet i København, der sammen med studerende, arbejder på andre spændende projekter også med VR-teknologi.
- Udgangspunktet for deres forskning er, hvordan man kan få synshandicappede med ind i den digitaliserede verden, fortæller Peter.
Spillet med den eksploderende bold er en prototype på et spil, der anvender VR-teknologi og Michael har testet det.
Michael synes, at det var sjovt og vil rigtig gerne prøve det igen - det var fedt, at være fysisk aktiv på en anderledes måde.
- Det krævede fokus og koncentration og jeg var træt bagefter.
De studerende tog fra Bredegaard med mange gode input til den videre udvikling fra Michael, som udover at være gamer og er meget vidende om tilgængelighedsfunktioner for synshandicappede og teknologi generelt.
- Det vil være fedt, hvis de studerende kunne få udgivet spillet på så mange platforme som muligt og det kunne være sjovt at spille multiplayer, så man kan spille med folk fra hele verden.