​​​​​​​

Musikken skaber stemning og udtryk i hus F

Der er musik og sang hver fredag kl. 12 i hus F. Pelle, socialpædagog i dagtilbuddet på Bredegaard, kommer med sin guitar under armen og synger sange, de fleste af os kender. Pelle nyder at skabe musikalske stunder for beboerne i hus F, så de får mulighed for at udtrykke sig gennem musikken. 

Vent...


Da socialpædagog Pelle Terje Jørgensen blev ansat i dagtilbuddet på Blindecenter Bredegaard i sommeren 2022, havde han vagter i hus F de første par uger mens dagtilbuddet var sommerferielukket. I ugerne i hus F tog Pelle ofte sin guitar frem og spillede og sang for beboerne. 

I hus F er flere beboerne døvblinde og har udover deres syns- og hørehandicap multiple funktionsnedsættelser som fx svær epilepsi. Én af beboerne, Laila, nød særlig godt af Pelles musikalske indslag. 


Billedtekst. Billede til venstre: Laila nyder musikken i sin lænestol. Billede til højre: Socialpædagog Pelle Terje Jørgensen
spiller guitar og synger. 

Efter sommerferien kontaktede medarbejderne i huset Pelle, da de godt kunne tænke sig, at Pelle fortsatte med at spille for Laila en gang i mellem - og det ville Pelle gerne.

"Vi aftalte, at jeg kommer hver fredag kl. 12 og spiller i en halv time. Udover Laila er der kommet flere beboere til; blandt andet Lars, som har købt en bongotromme, så han kan spille med" fortæller Pelle og fortsætter "Jeg spiller fx Kim Larsen, John Mogensen, Bamses Venner og Poul Dissing". 

​"Musik kan frembringe udtryk hos mennesker, der normalt er meget svagt kommunikerende. Mens jeg spiller og synger, kan jeg opdage øget mimik, impulser og bevægelse i kroppen og for nogle giver musikken ro. Fx en beboer, der normalt er meget rastløs, er i ro under hele sangen eller en beboer, hvis ben bevæger sig i takt til musikken". 

Lars spiller på bongotromme til musikkenAnna Selina havde fødselsdag e fredag og der blev naturligvis sunget fødselsdagssang
Billedtekst. Billede til venstre: Lars spiller på bongotromme til musikken. Billede til højre: Anna Selina havde fødselsdag en fredag
 og der blev naturligvis sunget fødselsdagssang. 
 


For Pelle er musikalske pædagogiske aktiviteter utrolig givende. "Musikken giver beboerne mulighed for at udtrykke sig og kan få nogle sider frem, som vi ellers sjældent ser".  

​​Lars får sig en svingom med Monika til "Så længe jeg lever". 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor