Nicholas justerer lydfyr i Fredensborg sammen med Vejdirektoratet

​Sammen med Peter fra Vejdirektoratet justerede Nicholas forleden fem forskellige lydfyr i Fredensborg, så der nu både er taget hensyn til naboer og synshandicappede fodgængere.

Vent...

Akustiske lydfyr er monteret på lysstandere ved regulerede fodgængerovergange og gør det muligt for blinde og svagsynede fodgængere at vide, om trafiklyset er grønt eller rødt. Langsomt signal betyder rødt lys, og hurtigt signal betyder grønt lys. Signalet orienterer derudover om retningen på fodgængerfeltet. 

I Fredensborg har der længe været bøvl med nogle bestemte lydfyr. Der er blevet klaget til kommunen over støjgener og nogle lydfyr er også blevet ødelagt.

Det har Nicholas, beboer fra Blindecenter Bredegaard og Peter fra Vejdirektoratet gjort noget ved. Lyden på lydfyret blev justeret ved i alt fem fodgængerovergange bl.a. ved Tinghusvej og Helsingørsvej. Nicholas, som er synshandicappet, kunne fortælle Peter, hvornår lydstyrken var passende og Peter kunne herefter regulere efter Nicholas' anvisninger. 

De fem lydfyr fik derudover monteret en knap i bunden, så lyden kan intensiveres, hvis man har behov. Lydfyret er aktivt fra kl. 7 om morgenen til kl. 22 om aftenen. Kommer man udenfor dette tidsrum, kan man aktivere lyden ved at trykke på knappen i bunden. 


Nicholas justerer lydfyr sammen med Peter fra Vejdirektoratet Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor