​​​​​​​​

Trampolin-fitness giver bevægeglæde for beboerne på Blindecenter Bredegaard

​En eftermiddag i april mødtes en gruppe beboere fra Blindecenter Bredegaard med instruktør Jackie til et Jumping Fitness trampolin-event, der både gav sved på panden, ømme lår og masser af smil og grin. 

Vent...


Mange af os kan skrive under på, at det kan være svært at finde en træningsform, som bliver ved med at være sjov og givende. Sådan er det i særdeleshed for blinde og svagsynede mennesker, som i mange tilfælde også har brug for en hjælpende hånd, når der skal trænes.

​"Som fysioterapeut i dagtilbuddet på Blindecenter Bredegaard ser jeg det som min fornemmeste opgave at skabe bevægeglæde hos beboerne. Det er vigtigt, at vi finder en træningsform, der giver beboerne lyst til at være aktive og som de samtidig syntes er sjov og har lyst til at gøre igen" indleder Marie Küchenthal.

En prøvetime ledte til et event

I sin nysgerrige søgen efter sjove aktiviteter så Marie en artikel i Dansk Blindesamfunds medlemsblad, som handlede om Jackie, som har lagt sin livsstil om og har tabt 50 kg. ved blandt andet at træne Jumping Fitness. 

"Jeg bookede en prøvetime på det lokale Jumping Fitness hold for at se om det var en realistisk aktivitet for beboerne på Bredegaard. Efter timen kunne jeg se potentialet og jeg fik lov at låne trampolin, så beboerne kunne prøve den af i vante rammer i vores eget træningslokale" fortæller Marie. 


Trampolinerne er linet op i salen til Bredegaards beboereTrampolinerne til Jumping Fitness adskiller sig fra andre trampoliner ved at have et håndtag midtfor, som man kan holde fast i.

Marie tog kontakt til Jackie, som også er formand for Foreningen Danske Døvblinde, og sammen arrangerede de et Jumping Fitness event for beboerne. 

Samtidig kunne Marie få inspiration til hvordan hun fremadrettet kan sætte træningspas op på trampolin.


Billedtekst: Trampolinerne er linet op og klar til event.

Træning der er som en leg

Eventet blev holdt en tirsdag eftermiddag i april og her kunne beboerne prøve kræfter med trampolinen som et hold med instruktør og god musik. "Det er ikke sidste gang jeg prøver det" fortæller 73-årige Ulla, som bor på Bredegaard. 43-årige Yakup tilslutter sig og fortæller, at han synes det var rigtig godt. God musik og instruktøren Jackie var sød.  


Ulla laver øvelser på trampolinen.Yakup hopper godt til i trampolinen mens fysioterapeut Marie ser til.Billedtekst: Ulla laver øvelser på trampolinen. Yakup hopper godt til i trampolinen mens fysioterapeut Marie ser til.​"Det var superfedt at se alle de glade og svedige ansigter. Mange af beboerne på Bredegaard har udfordringer med at modtage en verbal instruks til træning, men det gjorde ikke noget, da de på trampolinen blev udfordret muskulært, konditionsmæssigt og sanseligt. Træningen blev leget ind og fra et fysioterapeutisk perspektiv var det enormt givende at opleve, hvordan de enkelte reagerede og modtog oplevelsen" fortæller Marie og fortsætter:  

"At have et synshandicap har stor indflydelse på vores rumfornemmelse, vores sanser og vores oplevelse af kroppen. At træne på trampolin giver mulighed for at træne mange elementer på én gang - man træner muskler, styrke og udholdenhed, kondition og kredsløb, proprioception (ledstillingssans), øger kropsbevidstheden og træner balancen. Alle ting som er enorm givende for alle".

​"Jeg fik sved på panden og kunne godt mærke det i benene dagen efter. Det var perfekt" slutter Ulla af. Tak til Fredensborg skole for lån af trampoliner og gymnastiksal. 


 Jumping Fitness instruktør Jackie Hele holdet giver den gas på trampolinerne
Billedtekst: Jumping Fitness instruktør Jackie. Hele holdet giver den gas på trampolinerne. 
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor