Kan man lytte sig til et billede af omgivelserne?

Det er ikke nemt at få et indre billede af omgivelserne ved hjælp af ørerne og reflekteret lyd. Det kræver træning og øvelse, men har stort potentiale, når det mestres.
Vent...

EchoProVIP er et EU-projekt sponseret af Erasmus+, som har til formål at skabe og sprede viden om brug af ekkolokalisering for blinde i 'orientering & mobility'-undervisning (O&M).

Projektets danske partnere er Kommunikationscentret og Institut for Blinde og Svagsynede, som netop har haft besøg af 12 synsprofessionelle O&M-instruktører fra Litauen og Polen.

De synsprofessionelle deltagere har været på det første kursus ud af tre, hvor de lærer at bruge ekkolokalisering ved hjælp af ørerne og den reflekterede lyd som en metode til at orientere sig. Alle deltagere arbejder til daglig med rehabilitering af mennesker med synsnedsættelse og har en uddannelse i 'orientering & mobility'.

Det er O&M-instruktørerne, Lone Dyekjær (Kommunikationscentret) og Gitte Thranum Haldbæk (Institut for Blinde og Svagsynede), der har udviklet, planlagt og undervist på kurset. Gitte Thranum Haldbæk sagde forud for kurset: "Det bliver nogle spændende dage, hvor vi vi udvikler fælles viden om ekkolokalisering og metoden i praksis".

Lone Dyekjær tilføjede: "Ekkolokalisering er en alternativ metode til at orientere sig, hvor man laver kliklyde med tungen. Både forskning og praksis viser, at man kan bruge reflekteret lyd som redskab til at få et auditivt indre billede af omgivelserne, som man kan tage retning efter, bedømme afstand og lokalisere objekter".

Som afslutning på deltagernes besøg samledes deltagere og undervisere på Kommunikationscentret til en festlig begivenhed i samarbejdets ånd.

 

EU mærke.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor