​​​​​​​​​

KomIgang (undervisningsbog)

​KomIgang er en undervisningsbog, der bruges på Kommunikationscentrets forældrekursus i kommunikation og kommunikationsstøtte til børn med alvorlige kommunikative vanskeligheder. Bogen henvender sig også til andre læsere, der ønsker at tilegne sig viden om kommunikationsudvikling og kommunikationsstøtte til børn med kommunikationsvanskeligheder​.

Kursusbogen KomIgang handler om at styrke kommunikationen med børn med kommunikative vanskeligheder, primært i førskolealderen. Bogen er opbygget på samme måde som kurset med et kapitel, der skal læses før hver kursusgang. De første fire kapitler giver et grundlag for kommunikation, mens de sidste tre kapitler giver konkrete forslag til kommunikationsstøtte.

Grundholdningen bag KomIgang kan kort opsummeres i fire punkter:

  • Kommunikation og samspil er vigtigt for barnets udvikling.
  • Børn lærer sprog og udvikler deres tænkning og sociale identitet ved at interagere med andre mennesker.
  • For det lille barn er du som forælder den vigtigste samtalepartner.
  • Tale, sprog og kommunikation stimuleres bedst i naturligt samspil i hverdagens aktiviteter.​​

Bogen er skrevet af en gruppe svenske forskere og klinikere​ fra ressourcecentret Dart, som udvikler uddannelser for ​pårørende og fagpersoner omkring mennesker med kommunikationsvanskeligheder. KomIgang er deres uddannelse, målrettet forældre. På www.akktiv.se​ kan du finde mere information om de andre uddannelser og om Darts forskning. ​

Den danske udgave af KomIgang er oversat af konsulenter fra Kommunikationscentret Region Hovedstaden og Spe​cialrådgivningen for Småbørn - Fyn og Ærø. Den er trykt i 2021 i Holte. 

Læs mere om KomIgang forældrekurset på Kommunikationscentret. 


Redaktør