SPS - specialpædagogisk støtte til dig, som studerer

​Hvis du er studerende med syns- eller hørevanskeligheder, kan du få støtte gennem SPS-ordningen. Formålet med ordningen er at give studerende med funktionsnedsættelser mulighed for at deltage i skolegang og uddannelse på lige vilkår med andre. 

Gennem SPS-ordningen kan du få afklaret dit støttebehov, når du starter på en ny uddannelse. Du kan afprøve forskellige it-løsninger eller hjælpemidler og finde ud af, hvilke løsninger, der hjælper dig bedst.

SPS står for Specialpædagogisk støtte og kan være alt fra personlig støtte til hjælpemidler og rådgivning i hvordan hjælpemidlerne anvendes. 

For at få SPS-støtte, skal du opfylde disse betingelser:

  • Din funktionsnedsættelse skal være diagnosticeret.
  • Du skal have formel dokumentation (fx fra en speciallæge eller psykiater).
  • Du skal være studieaktiv på en uddannelse, som er omfattet af SPS-ordningen.

Hvordan kommer jeg i gang med SPS-støtte?

​​For at få hjælp til at søge om​ SPS-støtte, skal du kontakte studievejledningen på dit uddannelsessted. ​Du kan også finde hjælp på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside om Specialpædagogisk støtte

Med specialviden om syns- og hørevanskeligheder, syns- og hørepædagogiske​ tiltag samt syns- og høre­tekniske hjælpemidler er Kommunikationscentret udpeget til at levere SPS-støtte på vegne af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, som betaler for indsatsen. Kommunikationscentret er et center blandt flere, der leverer SPS-støtte. Du vil få tildelt den SPS-leverandør, der er placeret​ tættest på dit uddannelsessted. 

Redaktør