​​​​​​​​

Charlotte Kruse Lange ny vicedirektør i Den Sociale Virksomhed

​Stærke lederegenskaber og et nært kendskab til kommuner og socialområdet er kendetegnende for Den Sociale Virksomheds nye vicedirektør. Charlotte Kruse Lange kommer fra en stilling som Centerchef for Børn og Voksne i Furesø Kommune og tiltræder i sit nye job den 1. februar 2023.

Vent...


- Ansøgerfeltet til stillingen som vicedirektør var særdeles stærkt. Efter en meget grundig ansættelsesproces valgte vi Charlotte Kruse Lange, som har stor ledelseserfaring fra ministerium og kommuner, et bredt kendskab til velfærdsområdet og særligt en dyb indsigt i det specialiserede socialområde. Med Charlotte får vi en rigtig dygtig leder med stor faglighed og kapacitet, lyst og evne til at sikre drift og udvikling af virksomheden samt tydelighed og gennemslagskraft. Charlotte var meget overbevisende i ansættelsesforløbet, og jeg ser meget frem til samarbejdet, siger direktør Søren Bech.

53-årige Charlotte Kruse Lange er uddannet jurist i 1994 og har herefter været en længere årrække i daværende Social- og Velfærdsministeriet, inden karrierevejen gik i retning af kommunerne. Nu er turen så kommet til det regionale landskab.

- Jeg glæder mig til i første omgang at suge viden til mig om min nye arbejdsplads og møde tilbuddene. Jeg vil bruge den første tid til at danne mig et overblik over, hvordan jeg kan understøtte, skabe tilpasse forstyrrelser og stille min viden til rådighed, så vi i fællesskab udvikler Den Sociale Virksomhed, siger Charlotte Kruse Lange.

Dybtfølt ønske om lige muligheder

Charlotte har hele sit arbejdsliv beskæftiget sig med udvikling af velfærdsområdet og i særdeleshed det specialiserede socialområde.

- Socialområdet har min dybe interesse, fordi det handler om mennesker, der har behov for støtte for at kunne være selvstændige i eget liv. Jeg har et dybfølt ønske om, at alle mennesker, uanset deres livsvilkår har en lige mulighed for få et værdigt og selvstændigt liv.

Den kommende vicedirektør fremhæver borgerperspektivet, som et afgørende udgangspunkt for at kunne støtte bedst muligt og tilrettelægge indsatser af høj kvalitet.

- Vi skal konstant have blik for, hvordan vi møder borgerne, og hvordan de oplever at blive inddraget i det, der er deres liv. Vi skal have respekt for, at de er eksperter i eget liv.

At gode indsatser kræver samarbejde på tværs, fremhæver Charlotte også.

- Det er der, de gode løsninger findes. Men jeg er fuldt ud bevidst om, at det kan være svært. Det kræver tillid at lade sig inspirere af hinanden. Og for at vi kan være tillidsfulde skal vi være transparente og åbne og invitere til dialog – både internt og over for samarbejdsparter. Vi vil jo alle sammen det samme; nemlig at gøre det bedste for borgerne.  

Stærke lederegenskaber

Charlotte Kruse Lange har været leder i 19 år og har altid været vant til at indgå i tætte samarbejder med direktioner og det politiske niveau i sine forskellige stillinger. Samtidig er hun meget opmærksom på den brede inddragelse for at sikre følgeskab.

- Som leder lægger jeg stor vægt på, at initiativerne har opbakning i organisationen, og at der lægges en realistisk plan, så projekter kommer i mål til tiden, i den rette kvalitet og inden for den budgetterede ramme. Jeg får glæde og energi af at skabe resultater med andre og ved, at det er vigtigt at bruge tid på at inddrage de relevante mennesker i og uden for organisationen. Samtidig er jeg meget bevidst om, at et godt arbejdsmiljø, hvor der er tid til kompetenceudvikling, højt til loftet, tillid til hinanden og plads til humor, er helt afgørende for, at der skabes varige resultater.

Ordentlighed, gennemslagskraft og loyalitet bliver også fremhævet som stærke lederegenskaber hos Charlotte sammen med en lang række andre.

Aktive interesser

På privatfronten er Charlotte gift med Anders og har to voksne børn, der er flyttet hjemmefra. Charlotte slapper af i haven, hvor hun gerne går i krig med mælkebøtterne med en god lydbog i ørerne.

Familien har altid holdt meget af at rejse og foretrækker gerne rygsækvarianten, hvor man bor lidt primitivt og kommer tæt på lokalbefolkningen. Hun kan godt lidt at udfordre sig selv og har fx vandret på inkastien i Machu Picchu i Andesbjergene, ligesom hun har taget dykkerflasker på sammen med sin søn og datter .

Aktiv ferie i sneklædte landskaber har dog Charlottes absolutte præference. Hun er en inkarneret alpin skiløber og har også kastet sig over langrend – på stærk opfordring fra sin mand.​

​​

 Charlotte Kruse Langes CV

2019 – 2023 Furesø Kommune

  • Centerchef Børn og Voksne

2012 – 2019 Rudersdal Kommune

  • Børne- og familiechef
  • Forebyggelses- og Rådgivningschef

2011 – 2012 Konsulentopgaver

2009 – 2010 Gribskov Kommune

  • Vicedirektør, Børne- og Familieområdet

1994 – 2009 Social- og Velfærdsministeriet

  • Kontorchef, Velfærdspolitiks sekretariat
  • Kontorchef, Byfornyelse og Lejelovgivning
  • Kontorchef, Tilskudssekretariatet
  • Specialkonsulent, Ældre- og Pensionskontoret
  • Ministersekretær
  • Fuldmægtig

1994 Jurist fra Københavns Universitet

​​Artiklen er skrevet af Caroline Winkel.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor