En glædens dag på Kamager

​​Oven på et hårdt år med restriktioner og smitteudbrud var der stor glæde, da beboerne fik første stik med Moderna-vaccinen. 

​I ugen op til påske blev beboerne på syv botilbud i Den Sociale Virksomhed tilbudt vaccination med første stik af Moderna-vaccinen. Langt de fleste takkede ja - også på Kamager, hvor der bor 40 mennesker i alderen 21-71 år, som har forskellige fysiske og psykiske funktionsnedsættelser og diagnoser som fx  autismespektrums-forstyrrelser, OCD, Tourettes og Downs syndrom. 

Forstander Mie Karleby havde i den grad set frem til dagen:

- Vi har glædet os  så meget til at få vaccinerne. Vi har været igennem et stort udbrud, og det gik op for os, hvor voldsomt det faktisk er. Rigtig mange både medarbejdere og beboere har været syge. Så med vaccinen begynder vi at kunne se, at der er en hverdag igen i den anden ende. Det har været et hårdt år, hvor vi har været begrænset på alle mulige måder. Og det har været svært for beboerne at forstå. Så at kunne hjælpe dem tilbage i samfundet – med mulighed for cafebesøg og oplevelser – er simpelthen så godt. Det er virkelig en glædens dag for os.

Vaccinationen blev foretaget af en praktiserende læge, som kender mange af Kamagers beboere godt. Beboerne får deres andet stik med Moderna i slutningen af april.


 Fornem stemningen fra vaccinationsdagen


Redaktør