Kamager har fået kunstmaleri

​Botilbuddet Kamager har fået lavet et smukt vægmaleri af kunstneren Jesper Kikkenborg. Beboerne har været med til at sætte deres præg på det. Og maleriet kan på grund af 3D-teknikken opleves på forskellig vis, afhængig af hvorfra man ser det.

​​Beboer Kurt Drejer, forstander Mie Karleby, kunstmaler Jesper Kikkenborg og beboer Fini Frandsen foran det nye maleri.

​På Kamager er der ikke langt fra tanke til handling. Så da beboerne udtrykte ønske om at få udsmykket fællesstuen, fik medarbejderne den idé, at de skulle have et ægte maleri. Kunstmaler Jesper Kikkenborg var frisk på opgaven og lavede en skitse, som beboerne straks syntes om. Jesper Kikkenborg har en baggrund som havbiolog er og stærkt inspireret af verden under vandet. Han har gennem mange år illustreret for blandt andet Danmarks Akvarium, Fjord&Bælt og nu Den Blå Planet. 

Samarbejdet med b​​eboer​​ne

Jesper Kikkenborgs skitse til vægmaleriet viste et kig ned i et tropisk hav med farverige koraler og fisk. Men beboer Fini Frandsen syntes, at der manglede noget – nemlig en havskildpadde. Fini​ havde netop set en tv-udsendelse med de store havkrybdyr og var blevet fascineret af​ dem og deres yndefulde måde at bevæge sid i vandet. 

- Samarbejdet med beboerne har været helt fantastisk. Gennem de to uger, hvor jeg har arbejdet på maleriet, har det ændret sig undervejs, fortæller Jesper Kikkenborg. Da Fini fortalte om havskildpadderne, blev vi enige om, at der også skulle være sådan en på maleriet. 

3D-m​​aleri​

Vægmaleriet er malet med 3D-effekt. Med den teknik fungerer maleriet forskelligt, afhængig af om man ser det på kort og lang afstand. Tæt på er maleriet ’fladt’, men på lang afstand kommer fiskene og havskildpadden ud af billedet. På den måde virker maleriet udfordrende for beboerne. 

- Jeg er imponeret over det smukke resultat. Vi ville gerne have noget helt særligt og i en høj kvalitet. Vi har fået et unikt kunstværk, som jeg er meget stolt af. Vi glæder os dagligt over at kigge på billedet, siger forstander på Kamager Mie Karleby. 


Om Kama​​​ger

Kamager er et botilbud for mennesker med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser. Der bor 40 mennesker i alderen 20-70 år, som har det til fælles, at de har brug for hjælp til mange almindelige gøremål i dagligdagen.

Læs mere om Kamager.

Redaktør