​​​​

Kreative ugler er fløjet ud i DSV

Støtteprojekt med tegne- og malebog er delt ud til brugerne i Den Sociale Virksomhed.​

Malebogen, Ugler igennem årstiderne, er skabt af medigrafiker Sofia Sørensen - også kaldet Dwarfish - ​der ønsker at give et frirum, hvor sygdom og handicap ikke fylder.

Vent...

Det er ugler i alle tænkelige situationer, man møder i Dwarfish' malebog: Ugler med solbriller på stranden. Ugler på tur i Paris. Ugler, der hygger sig med te og bøger.

- Magien ved min bog skabes af dén person, som farvelægger illustrationerne. Det er barnet, den unge eller voksne, der bestemmer hastigheden på rejsen, mens vedkommende fordyber sig i de unikke linjer og fine detaljer. Og det er tegneren, der bestemmer, hvordan hver ugle skal farves og gøres til farverige øjeblikke.

Den Sociale Virksomhed har fået doneret udarbejdelsen af "Ugler gennem årstiderne" af mediegrafiker Sofia Sørensen, som er født med en sjælden diagnose. Sofia Sørensen ønsker med sin malebog at give andre mennesker med kognitive og fysiske udfordringer fordybelse og ro gennem kreativ udfoldelse.

- Min tanke er, at denne 80 siders tegne- og malebog primært skal bruges de steder i vores samfund, der værner om børn, unge og voksne med psykiske sygdomme, fysiske funktionsnedsættelser, handicaps, diagnoser og alvorlige sygdomme, som kæmper for at få et dejligt liv. Det har stor betydning for mig, at disse personer ikke mister håbet og stopper med at drømme.

​Ugler på Skovvænget

På bostedet Skovvænget er malebøgerne ankommet og fordelt i mødepunktet Oasen. Aktivitetsmedarbejder Henrik Wulff fortæller, hvordan kunst, enten i form af maleri, akvarel eller tegning, kan give et frirum i beboernes hverdag:

- Farvelægning i en malebog som denne giver fokus, koncentration og afledning. Særligt for beboere der er plaget af stemmer og indre uro. Malebøger er populære, og vi har tidligere købt nogle billige hæfter eller printet fra nettet. Vi har aldrig før fået så flot en bog som denne, fortæller Henrik Wulff.​


Sådan har DSV støttet

Sofia Sørensen har doneret sit arbejde med at skabe malebogen, og Den Sociale Virksomhed har stået for trykningen, som der også blevet givet rabat på. "Ugler gennem årstiderne" er trykt i 500 eksemplarer og blev delt ud på de forskellige tilbud i december.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor