Kreativitet løfter hverdagen

​​Fagbladet Socialpædagogen har besøgt Rønnegård til en snak om, hvordan kreativitet og hverdagsliv følges ad. Flere af beboerne udtrykker sig kunstnerisk, og det giver livskvalitet, samtidig med at det er nøglen til at skabe relation.  

Fra Socialpædagogen nr. 9, september 2020

Kreativitet løfter hverdagen

På Rønnegård i Nordsjælland er der højt til loftet. Her er kreativitet nøglen til at løfte kommunikation, identitet og livskvalitet hos beboerne. Det handler om følelsen af meningsfuldhed, lyder det fra ekspert i kreativitet og pædagogik.

– Kreativitet opstår, når behovet opstår hos borgeren. Derfor understøtter vi det, for det giver selvværd, og det giver forløsning i nogle tanker. Når vi arbejder med kunstneriske udtryk, giver det simpelthen så meget: ro i hovedet, forløsning, energi, glæde og livskvalitet.
Citat fra artiklen af Anne Thomsen, forstander på Rønnegård
– Han bruger kunsten terapeutisk ved at inddrage os i de ting, han laver. For ham er det en måde at få anerkendelse på og indgå i samspil med pædagogerne. Her er det ham, der skaber udgangspunktet for en samtale, og det kan jeg bruge til at skabe en relation
Citat fra artiklen af Randi Ryding, socialpædagog på Rønnegård

Læs hele artiklen i Socialpædagogerne online: 

Kreativitet løfter hverdagen (åbner i ny fane)


Redaktør