Lise Jordahn ny vicedirektør i Den Sociale Virksomhed

​En ledelsesstil præget af ro og bevægelse på en og samme tid og brobygning til omverden vil være kendetegnende for Den Sociale Virksomheds nye vicedirektør. Lise Jordahn kommer fra en stilling som forstander på Svendebjerggård og tiltræder i sin nye lederrolle den 1. januar 2019. 

33 ansøgere søgte stillingen som vicedirektør i Den Sociale Virksomhed. Og der var mange kvalificerede ansøgere.

- Det har været et meget stærkt felt, og der har været virkelig mange kompetente ansøgere. Så det har ikke været nemt, men efter en meget grundig ansættelsesproces er valget faldet på Lise Jordahn. Jeg ser meget frem til samarbejdet med Lise, som med sin tilgang til ledelse, erfaring og personlighed er den helt rette til jobbet, siger direktør Søren Bech.

51årige Lise Jordahn er uddannet socialrådgiver i 1994 og har en kandidatgrad i pædagogisk sociologi og en Master of Public Governance. Den Sociale Virksomhed er ikke fremmed land for Lise Jordahn, der kommer fra en stilling som forstander på Svendebjerggård, som er et krisecenter og midlertidigt botilbud, som Region Hovedstaden driver for Frelsens Hær. 

- Jeg glæder mig til at træde ind i en ny rolle som vicedirektør og sammen med Søren Bech udøve den overordnede strategiske ledelse af virksomheden. Jeg går til opgaven med stor nysgerrighed og en god portion ydmyghed. Jeg er bevidst om, at der er meget, jeg ikke ved. Men jeg vil lytte, se og sætte mig ind i, hvad der er på spil rundt om på de andre tilbud og i fællesadministrationen, siger Lise Jordahn, der har været optaget af sociale problemstillinger siden sine unge år. 

Vigtigt med stærke professioner og tværfaglighed

Interessen for at hjælpe sårbare mennesker blev vakt tilbage på teenageværelset i slutningen af 70erne. Her lyttede Lise Jordahn, ligesom tusindvis af andre, hver søndag aften til Tværs, hvor Tine Bryld rådgav unge om kærlighed, identitet, angst, ensomhed og forholdet til forældre.

- Det gjorde meget stort indtryk på mig at ligge på ryatæppet og lytte til Tine Brylds samtaler. Jeg husker tydeligt en episode, hvor hun spurgte en ung pige, om hun ikke nok ville ringe tilbage næste søndag og fortælle, hvordan det var gået. Og at jeg tænkte, hvor vigtigt det var med voksne, der interesserer sig for de unge, fortæller Lise Jordahn. 

Tine Bryld blev den direkte årsag til, at Lise Jordahn fandt ud af, at man kunne uddanne sig til socialrådgiver og selv gik den vej.

Med papir på sin socialrådgiveruddannelse kom Lise Jordahn efter et års tids ansættelse i Høje Taastrup Kommune til Frederiksberg Ungdomsrådgivning, hvor hun var en del af et tværfagligt team af jurister, psykologer og socialrådgivere. 

- Her så jeg i praksis betydningen af helhedsorienterede indsatser, og hvordan man bedst muligt hjælper den enkelte, så det gør en forskel. Hvor vigtigt det er med stærke professioner og tværfagligt samarbejde. 

Inden Lise Jordahn blev leder i 2008 arbejdede hun med fremskudte beskæftigelsesindsatser i boligsociale helhedsplaner. Og under sin mands udstationering i Mozambique var Lise Jordahn rådgiver for Kirkernes Fællesråd med fokus på kapacitetsopbygning af lokale kvindegrupper og brobygning til UNICEFs uddannelsesprogram.  

- I Mozambique var omdrejningspunktet for mit arbejde også, hvordan flere parter kan gøre noget sammen, og hvor vigtigt det er at have omverdens perspektiv og finde kroge at hægte sig på. Den tilgang har jeg brugt i alle de job, jeg har haft, og den kendetegner også min ledelsesstil.

Ro og bevægelse samtidig

Lise Jordahn blev i 2008 afdelingsleder på Professionshøjskolen Metropol og havde en central rolle i fusionen af en række sociale- og sundhedsfaglige uddannelser, som blev til Institut for velfærdsfaglig efter- og videreuddannelse. Foruden fusionen havde Lise Jordahn ansvar for at levere tværsektoriel efteruddannelse inden for områderne: Udsatte familier, børn og unge, beskæftigelse samt udsatte voksne med blandt andet demens, misbrug og psykiske sygdomme. 

I 2016 trådte Lise Jordahn ind i en ny lederrolle som forstander på Svendebjerggård, hvor hun har stået i spidsen for en grundlæggende og tidssvarende forbedring af tilbuddet. Resultatet er en øget kvalitet af samarbejdet med borgerne, så opholdstiden er halveret. Samarbejdet med kommunerne og det professionelle arbejdsfællesskab er også blevet styrket.  

Fra årsskiftet sætter Lise Jordahn sig på vicedirektørkontoret i fællesadministrationen. Her kommer hun dog ikke til at sidde og varme kontorstolen. 

- Min ledelsesstil vil være præget af, at jeg gerne vil ud og gå med. Være til stede og se, hvad der er på spil. Og ikke bare komme til kaffe. Jeg vil helst inviteres, men ellers banker jeg selv på. Udover at se på os selv i Den Sociale Virksomhed vil jeg også være meget optaget af, hvad der er brug for i forhold til omverden, og hvordan vi bedst tilpasser os til de behov. Det vil være vigtigt for mig, at der er ro og bevægelse samtidig. Vi skal hvile i nogle ting og samtidig våge os ud. Og det kræver en base, hvor der er tryghed, og hvor der samtidig bliver peget på muligheder. 

Passion for litteratur

Privatlivet tilbringer Lise Jordahn sammen med sin mand Mikkel, som er udviklingschef i Dansk Magisterforening, og sin 17årige søn Jonatan, der går i gymnasiet. Familien bor på Frederiksberg. 

I sin fritid holder Lise Jordahn af at rejse og at komme ud i naturen og for eksempel vandre eller sejle kajak. Hun har en passion for litteratur og skriver i det små også selv noveller om relationer og eksistens og er især inspireret af forfatterne Tove Ditlevsen og Alice Monroe. Lise Jordahn går til mange litteraturarrangementer og læser i det hele taget meget. Den seneste bog, hun har læst, er ’Hvis der skulle komme et menneske forbi’ af Thomas Korsgaard.

CV - Lise Jordahn


 • 2019              Vicedirektør, Den Sociale Virksomhed
 • 2016-2018  Forstander, Svendebjerggård, Den Sociale Virksomhed
 • 2016              Master of Public Governance, CBS
 • 2008-2016  Afdelingsleder, Professionshøjskolen Metropol
 • 2006-2008  Boligsocial konsulent, Boligforeningen 3B
 • 2004-2006  AC-fuldmægtig, Københavns Kommune
 • 2004              Uddannet kandidat i pædagogisk sociologi, DPU
 • 1998-2000  Rådgiver for Kirkernes Fællesråd i Mozambique
 • 1995-1998  Socialrådgiver, Frederiksberg ungdomsrådgivning
 • 1994-1995  Socialrådgiver, Høje Taastrup Kommune
 • 1994              Uddannet socialrådgiver, Den Sociale HøjskoleRedaktør