Regionsdirektøren slog et smut forbi Jonstrupvang Bebyggelsen

​Hverdagen på Region Hovedstadens bo- og dagtilbud for spastikere er præget af mange aktiviteter. Det fik regionsdirektør Hjalte Aaberg set ved selvsyn, da han kom uformelt forbi en onsdag eftermiddag. 

​Bruger af aktivitetstilbuddet Jacob Buurgaard og pædagog Dan Andersen viste regionsdirektør Hjalte Aaberg rundt på Jonstrupvang Bebyggelsen og sluttede besøget af med en selfie. 

Region Hovedstadens direktør Hjalte Aaberg er vant til at besøge regionens virksomheder og tilbud i officielle øjemed. Og besøgene er som oftest planlagt i god tid. Der er sjældent mulighed for spontane, uformelle besøg, men forleden var undtagelsen.

- Det er helt utroligt livsbekræftende og dejligt at opleve alle de gode aktiviteter, der foregår her på Jonstrupvang. Når man kommer sådan lidt uofficielt, får man jo også set de mere dagligdags ting, der foregår, fortæller Hjalte Aaberg.

Beboerne og dagbrugerne på Jonstrupvang Bebyggelsen er mennesker med cerebral parese – i daglig tale kaldet spastikere. Mottoet på stedet er: ’Forvent det utænkelige’. Og det er et erklæret mål, at hverdagen for beboerne og brugerne af dagtilbud ikke bliver kedelig og forudsigelig. For medarbejderne betyder det, at det pædagogiske arbejde hele tiden udvikler sig, og at de ansatte bliver fagligt udfordret.

Det er obligatorisk for alle ansatte at gennemføre stedets kompetenceprogram om cerebral parese. Og ved hjælp af bl.a. neuropædagogisk efteruddannelse har hele medarbejderstaben fået et kompetenceløft, så alle har et højt fagligt niveau.

- Der er så mange positive oplevelser ved at være pædagog på Jonstrupvang, siger Dan Andersen, der arbejder i aktivitetstilbuddet. Det giver stor tilfredsstillelse at være med til at gøre en forskel for vores brugere, og der er en stor glæde ved at kunne hjælpe brugerne til at få en indholdsrig hverdag, forklarer han.

En af brugerne af Jonstrupvangs aktivitetstilbud er Jacob Buurgaard. Jacob bor et andet sted, men kommer på Jonstrupvang tre gange om ugen. Mandag er Jacob på ’Mandehørmerholdet’, hvor en gruppe unge mænd mødes. Onsdag er han på avisholdet, der bl.a. varetager de opgaver, der ligger i at drive ’Jonstrupvang Tidende’, som er stedets avis. Og fredag har Jacob et projekt med en anden bruger af dagtilbuddet, som går ud på at undersøge ting eller situationer, som undrer dem. Jacob blev noget overrasket, da regionsdirektøren pludselig kiggede forbi en onsdag eftermiddag.

- Det er rigtig interessant for mig at komme rundt og snakke med beboere, brugere og ansatte på de mange bo- og dagtilbud og arbejdspladser i Region Hovedstaden. Jacob fortalte mig blandt andet om den bog, han har skrevet om at være spastiker. Den tror jeg, jeg vil bruge som julegaveide, siger Hjalte Aaberg.


Læs mere om Jonstrupvang​
Redaktør