Tine Theker Stryhn er ny forstander på Nødebogård

​​Det er en særdeles erfaren leder, der 1. november tiltræder som ny forstander på Nødebogård. Og interessen for at hjælpe sårbare børn og unge har ligget naturligt helt tilbage fra ungdomsårene.

54-årige Tine Theker Stryhn kommer fra en stilling som forstander på Allégården Ungdomscenter på Frederiksberg. Nødebogårds nye forstander er også børnesagkyndig dommer ved domstolene på Sjælland. 

Tine er uddannet socialpædagog i 1988, hvor hendes første job var på Det Kongelige Opfostringshus ’Skorpeskolen’ i Hellebæk. En drengekostskole for 60 elever i alderen 12 til 17 år og typisk drenge af enlige forsørgere med dårlige sociale og psykiske kår. 

”Det var en hård, men fantastisk start på arbejdslivet,” fortæller Tine Theker Stryhn, for hvem det altid har ligget naturligt at interesseret sig for, hvordan man kan gøre en forskel for mennesker i vanskelige situationer. 

”Som helt ung var det altid mig, der hjalp venner og veninder og tog dem med hjem, hvis de for eksempel var blevet smidt ud hjemmefra.” 

Familiearbejdet i fokus

Efter et par år på drengekostskolen søgte Tine Theker Stryhn videre til et dagbehandlingstilbud for børn i risiko for at blive tvangsfjernet. Her fik Tine mulighed for at arbejde med sin store faglige interesse, som fortsat har stort fokus hos den nye forstander: Udviklingen af familiearbejdet. 

”Familien er meget vigtig i arbejdet med et barn eller en ung. Der er ingen hurtige trick til ændring hos den enkelte. Hele familien skal være med. Familierne skal hjælpes til at reflektere over, hvad der skal være anderledes. Og som professionelle skal vi tage udgangspunkt i, hvad familien synes, der skal ændres, og arbejde videre derfra. For mig har det altid været vigtigt at se de små sprækker og have fokus på, hvad der lykkes – fremfor hvad der ikke lykkes. Familier til børn med psyko-sociale problemstillinger har ofte fået at vide, at deres børn er problematiske. Men alle forældre gør deres bedste, og jeg stiller mig på deres side,” uddyber Tine Theker Stryhn.

Vigtigheden af læring 

Igennem sin karriere har Tine haft en stribe lederjob. Det første fik hun i 1999 i daværende Karlebo Kommune i et dagbehandlingstilbud for unge, der ikke kunne rummes i folkeskolen på grund af omsorgssvigt og psykisk ubalance. Det var videreførelsen af et projekt (Fønix), som Tine havde været med til at starte, og hvor hendes blik på læring blev skærpet. "Uddannelse er vejen frem, også når det gælder udsatte børn og unge,” fastslår Tine.

”Jeg har altid været optaget af, hvordan udsatte børn og unge kommer til at lære noget. Alle børn har forcer. Og når først et barn har oplevet succes med at lære noget, kan det også lære noget andet.” 

Netop samspillet mellem pædagogik og læring var en del af den store opgave, Tine blev sat i spidsen for som skoleleder og forstander gennem seks år på Egebækskolen i Rudersdal, hvor en række dagbehandlingstilbud og en specialskole var blevet lagt sammen. 

”Det er meget vigtigt med fælles viden og et fælles fundament at stå på. Løbende faglig opkvalificering og efteruddannelse er en forudsætning. Det gælder selvfølgelig også mig selv,” siger Tine, der sideløbende med sine job har taget forskellige uddannelser i blandt andet ledelse og coaching. 
Glæder sig til opgaven på Nødebogård
Gennem blandt andet sit hverv som formand for Danske Døgn og Daginstitutioner (FADD) har Tine Theker Stryhn ofte hørt godt om Nødebogård. Hun var derfor heller ikke i tvivl om, at hun ville søge stillingen, da forstanderjobbet blev ledigt.

”Nødebogård er jo et gammelt velrenommeret sted. Og jeg glæder mig virkelig til at blive en del af det. Jeg glæder mig til at møde personalet, børnene og de unge og finde ud af, hvordan man gør tingene på Nødebogård; hvad de er optaget af.”

Med det nye job træder Tine også ind i den store organisation, som Region Hovedstaden er. Men netop det at være en del af en stor organisation, står på plussiden hos Tine.

”Jeg ser det som en stor fordel at blive en del af det store fællesskab og ikke mindst forstanderfælleskabet i Den Sociale Virksomhed. Det er et privilegie have fællesskaber, hvor man kan blive inspireret, dele erfaringer og sparre med hinanden. Jeg synes også, at det er trygt at have en stab at kunne trække på i fællesadministrationen.”
Kan godt lide at se både planter og mennesker gro 
Privat er Tine Theker Stryhn gift på 34. år med sin mand Kim og har døtrene Mathilde og Karoline på 26 og 23 år. Tine og hendes mand har de seneste otte år boet i Gilleleje efter 20 år i Gadevang. Så hun kender området omkring Nødebogård særdeles godt.

Tine bruger en stor del af sin fritid med havehandsker på. Hun tilbringer meget tid i sin store have og i drivhuset, hvor hun blandt andet dyrker tomater, auberginer, meloner, chilier, agurker og krydderurter. Og masser af blomster.  ”Jeg kan godt lide at se både planter og mennesker gro og blomstre,” fortæller Tine Theker Stryhn med en smil. 

En anden stor interesse er rejser rundt i hele verden. Rejselysten blev vagt allerede i barndommen, hvor Tine blev introduceret til den store verden uden for Danmark af sine forældre. 

”Det var i en tid, hvor det ikke var helt almindeligt at rejse oversøisk. Jeg blev grebet af rejserne og har altid godt kunnet lide at komme langt væk og opleve andre livsformener og dufte,” siger Tine, som blandt andet har besøgt Vietnam, Bali, Mexico, Sri Lanka og Brasilien. For nylig har hun været med familien på Island, hvor hendes forældre også var med.

Den nye forstander er i det hele taget en meget aktiv person, som også svømmer og cykler, når hun altså ikke lige prøver at lære at sejle havkajak.   

Tine Theker Stryhns CV

 • Forstander Nødebogård, Region Hovedstaden (1. november 2018 - )
 • Forstander Allégården Ungdomscenter, Frederiksberg (2017-2018)
 • Skoleleder, Dagskolen Ternen, Græsted (2015-2017)
 • Børnesagkyndig dommer ved domstolene på Sjælland (2015 - )
 • Skoleleder og forstander, Egebækskolen, Rudersdal Kommune (2009-2015)
 • Forstander Børn og Unge Centret, Rudersdal Kommune (2001-2009)
 • Leder og projektkoordinator, Familie- og ungekontakten, Karlebo Kommune (1999-2001)
 • Leder af Fønix, Karlebo Kommune (1999-2001)
 • Socialpædagog, projekt Fønix, Karlebo Kommune (1996-1999)
 • Socialpædagog, Dagbehandlingen Trianglen, Frederiksværk Kommune (1993-1996)
 • Socialpædagog, Det Kongelige Opfostringshus ’Skropeskolen’, Hellebæk (1988-1992)
 • Uddannet socialpædagog (1988)Redaktør