To tilbud nomineret til De Økologiske Køkkenroser 2017

​​De Økologiske Køkkenroser uddeles til offentlige køkkener, der har gjort en særlig indsats for økologien. Otte køkkener er nomineret, og i blandt dem er køkkenet  på Margueritten, 3Kløveren og køkkenet på Blindecenter Bredegaard. 



Økologi handler ikke kun om økologiske råvarer. Økologi handler også om, at personalet i køkkenerne er fokuseret på sæson og tilberedning, og at de ansatte udviser en høj faglig stolthed, der smitter af på deres kollegaer, på deres arbejdsplads og på andre køkkener. Kandidaterne til De Økologiske Køkkenroser er derfor først og fremmest udvalgt efter, om de har en stærk økologiprofil.

Der lægges også vægt på, at de otte nominerede køkkener har formået at få maden til at passe til de mennesker, der skal spise den. Økologien går hånd i hånd med et stærkt fokus på den gode måltidsoplevelse med friske, sæsonbestemte råvarer og fokus på at kompetenceløfte medarbejderne, så de er fagligt rustet til at håndtere en økologisk produktion.

3Kløverens Margueritten og Blindecenter Bredegaards køkkener er nomineret i kategorien Sociale institutioner og levebo-miljøer. Begge tilbud vil få besøg af en jury, der skal spise med og vises rundt på tilbuddet. 

I slutningen af juni vælger juryen vinderene af årets Økologiske Køkkenroser. Vinderne afsløres på Fødevaredagen, som afholdes på Hindsgavl Slot på Fyn d. 26. september. Der bliver lavet en lille film fra hvert tilbud, som vises på Fødevaredagen, hvis Blindecenter Bredegaard eller Margueritten er blandt vinderene.


Redaktør