Vaccination i gang i Den Sociale Virksomhed

​Onsdag blev de første beboere og ansatte i Den Sociale Virksomhed vaccineret mod COVID-19. Sidst på ugen bliver flere vaccineret.

​På Solgaven var onsdag en festdag med nærmest højtidelig stemning. Flaget var hejst, og en medarbejder rammesatte stemningen med ordene:  

"Det er ligesom at skulle til eksamen, men alt er jo forberedt, så det må da gå godt”.

Og det gjorde det. Det første stik blev givet om formiddagen, og efter et par timer var alle beboerne vaccineret sammen med det personale, som var på arbejde. Det glæder direktør Søren Bech: 

"Det er en fantastisk god nyhed, at der så hurtigt er udviklet vacciner mod COVID-19. Det er et afgørende værn i at forebygge alvorlige forløb og holde smitten nede og selvfølgelighed helst helt væk fra vores tilbud. Jeg er meget glad for, at vi nu er kommet i gang med at vaccinere de første beboere og ansatte, og at det er gået så godt takket være god en planlægning."

Velforberedt vaccinationsdag

Forberedelsen af vaccinationsdagen på Solgaven har krævet alle mand på dæk. Med til planlægningen hører: Indretning af rum, hvor vaccinen kan blandes, indretning af vaccinationspladser med god afstand, hvilepladser og ikke mindst planlægning af tilstedeværelse af medarbejdere til observation af hver enkelte beboer i et kvarter efter vaccinationen - samtidig med, at personalet også selv skal vaccineres. 

Derudover skal der også sørges for, at der ikke på noget tidspunkt er for mange personer samlet på for lidt plads, at få luftet ud, og at vaccinationsflowet kører uden at spilde tid og vigtigst af alt dyrebare dråber af vaccine.

Det spillede alt sammen på Solgaven, og vaccinationsdagen blev effektivt gennemført i samarbejde med botilbuddets praktiserende læge.


Vaccination på øvrige tilbud
Beboere og ansatte på Blindecenter Bredegaard bliver efter al forventning vaccineret i slutningen af ugen.  Leverancen af vacciner afgør, hvor hurtigt de resterende bogere og ansatte i DSV bliver tilbudt vaccination mod COVID-19.

Sådan blandes vaccinen

Vaccinen blandes meget forsigtigt med saltvand og vendes 15 gange ultra-forsigtigt, så den ikke bliver ødelagt. Vaccinen er meget sart og bliver båret i en polstret kasse, uden af ryste eller svinge, hen til vaccinatørerne, som trækker den op og sprøjter den ind i overarmen på personen.


Redaktør