​​​​​​​​​​​

Bredegaard Posten oktober 2023

​I denne måneds udgave af Bredegaard Posten kan du blandt andet læse om hvorfor de tre studerende fra IT-Universitet har besøgt Bredegaard, om turen til snoezelhuset i Helsingør og om væveriets besøg på væveskolen på IBOS. Rigtig god læse- og lyttelyst. 

Vent...

Månedens medarbejderportræt: Stina Fjeldsted Nielsen

Stina Fjeldsted NielsenStilling og team: Vagtplanlægningskonsulent i Den Sociale Virksomhed i Fællesadministrationen.

Hvad laver du i dit daglige arbejde? Jeg ansat i det tværgående vagtplanlægningsteam, hvor vi understøtter og varetager vagtplanlægningen på, indtil videre, 9 botilbud med udgangspunkt i Sund Planlægning. Formålet med Sund Planlægning er at sikre den mest optimale vagtplanlægning, hvor der er en balance mellem økonomi, borgerbehov og medarbejderønsker inden for gældende overenskomster og arbejdstidsregler. 

Hvornår er det bedst at spørge dig om råd og hjælp? Jeg er til stede på Bredegaard 2-3 dage om ugen. Primært mandag og tirsdag i dagtimerne og nogle uger torsdag eller fredag også. Jeg er til rådighed på fællesmailen vagtplanlaegning.den-sociale-virksomhed@regionh.dk mandag til fredag i dagtimerne, hvor medarbejdere kan forvente svar inden for et par hverdage. Hvis jeg har fri, kan resten af vagtplanlægningsteamet være behjælpelige på mailen også. 

Har du en privat interesse du vil dele med os? Jeg elsker udeliv og bruger meget tid i naturen, helst sammen med mine børn og min mand.

Bredegaard er på Facebook

Bredegaard er kommet på Facebook! Tak for den fine modtagelse. På siden deler vi små og store historier om livet på Bredegaard. Input til Facebook-siden er meget velkomne. Kontakt Maria Kümmel. Gå til Bredegaards Facebook-side via dette link: https://www.facebook.com/blindecenterbredegaard (åbner i browser på ny fane)​

Ikon med en opadvendt tommeltot og teksten "like".
Ikon med en opadvendt tommeltot og teksten "like".

Projekt om talende hjælpemidler af Mads Bunch-Nielsen

Et hold af studerende fra Danmarks IT-Universitet kommer forbi Bredegaard for at spørge nogle af jer beboere om, hvordan I bruger talende hjælpemidler i jeres dagligdag. 

Den 17. oktober havde Bredegaard besøg af Ida, Stine og Bjørk fra IT-Universitetet, som er i gang med at skrive et projekt om, hvordan mennesker på botilbud bruger teknologier til at hjælpe dem i deres dagligdag. De tre studerende var derfor først på rundvisning rundt på Bredegaard. Bagefter var de tre studerende på besøg hos Nicholas og Dennis N., som bor på Bredegaard, for at spørge dem hvad de bruger talende teknologier til og hvad de kunne ønske sig at bruge dem til. 

Nicholas kunne fortælle, at han bruger talen til at holde styr på sin kalender. Nicholas kunne også fortælle, at han godt kunne tænke sig at bruge en termostat på sin radiator, som han selv kan indstille med et smart-hjælpemiddel, da han har problemer med at indstille temperaturen selv.

Ida, Stine og Bjørk var også forbi IT-caféen til en snak om projektet. Her fortalte Heidi, at blinde kan have udfordringer, så det er rart, at de kan få hjælp til selvhjælp ved at bede talende teknologi om hjælp. Hun sagde også, at det kan være svært at finde underholdning som blind, så er det rigtig smart, at man kan bede om en vits eller sige ”Hey Google, lav en pruttelyd”. 

Jeg bruger selv en Google NestHub til at finde svar på nettet, afspille musik og finde programmer og serier på mit Samsung TV. 

Til at starte med fokuserede projektet på, hvordan ældre bruger smart hjælpemidler, men det ændrede de. De har ikke helt besluttet, hvad de vil undersøge, men måske kommer de tilbage på Bredegaard, når de har tænkt nærmere over det. Det vil blive spændende om de finder ud af noget, som alle blinde og svagtseende kan have glæde af!

ITU-studerende på besøg på Bredegaard her omgivet af Nicholas og Heidi.
ITU-studerende på besøg på Bredegaard her omgivet af Nicholas og Heidi.
 

Yakup og Jacob i snoezelhuset i Helsingør af Joan Johnsen

Den 10. oktober tog Yakup og Jacob S. på udflugt til Snoezelhuset i Helsingør sammen med Sofie og Joan fra Dagtilbuddet. Ankomsten til huset var dejlig stille og rolig, og der var tid til en kop formiddagskaffe. 

Derefter blev nogle af redskaberne i Snoezelhuset afprøvet, både nogle med gang i og nogle hvor man kunne slappe af og få ro i kroppen. Både boldbassin, snurregynge, vandseng og musikbriks med vibrationer i samt en masse mindre redskaber blev anvendt med stor glæde.

Jacob og Yakup ytrede begge to stor glæde ved at have været afsted. Yakup bliver spurgt ind til hvordan turen har været. Her fortæller han, at det bedste var at prøve vandsengen, men at boldbassinet også var sjovt. Jacob fortæller, at han var rigtig vild med en gynge som snurrede rundt. Han var også rigtig glad for vandsengen. 

Både Jacob og Yakup kunne rigtig godt tænke sig at komme med igen en anden gang, og Yakup kunne især godt tænke sig at prøve deres boblebad en anden gang.

Hvad er Snoezelhuset?

Snoezelhuset i Helsingør er et sansehus, som består af flere rum. Hvert rum indbyder til forskellige sanseoplevelser. Man kan komme til at bruge sine sanser aktivt og få anderledes nye oplevelser, som kan virke enten oplivende eller afslappende.

Snoezelhuset i Helsingør.
Snoezelhuset i Helsingør.


Jacob på musikbriks med vibrationer i snoezelhuset.
Jacob på musikbriks med vibrationer i snoezelhuset.

Yakup i boldbadet i snoezelhuset.
Yakup i boldbadet i snoezelhuset.

Tur til væveskolen på IBOS

Onsdag d. 27. september drog Bredegaards væveri, i form af Svend, Tania, Ulla, Jacob O. og Nahid sammen med Anja og pædagogstuderende Inge, afsted på den årlige tur til IBOS (Instituttet for blinde og svagsynede) for at besøge deres væveri.

Anja havde traditionen tro købt kringle til kaffepausen, som starter når vi ankommer på væveskolen.

Det er altid superhyggeligt at mødes med vennerne fra væveskolen, få en kop kaffe og en god snak. Bagefter fik vi rundvisning i væveriet og fik set de fine ting, de er i gang med. De er bare så dygtige og vi bliver altid meget imponerede.

Frokosten blev indtaget i kantinen, hvor vi fik dejlig lasagne med salat. Bagefter åbnede Flemming ekstraordinært deres lille butik, hvor de sælger ting fra væveriet og lertøj. Tania og Ulla købte hver en fin mulepose. Derefter gik turen hjemad. Vi skulle hjem og være med til at lave mad til vores spiseaften. Det var en rigtig dejlig dag, og vi glæder os allerede til næste år.

Tekstiler vævet i væveriet på IBOS.
Tekstiler vævet i væveriet på IBOS.

Væveholdet fra Bredegaard og Flemming.
Væveholdet fra Bredegaard og Flemming.

Mateusz på gyngen

Mateusz nyder en lang og høj gyngetur i redegyngen efter en gåtur rundt om Bredegaard.

Mateuzs på gyngen.
Mateuzs på gyngen.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor