Tre dage med ekkolokalisering i Litauen

​Ekkolokalisering er en metode til at danne indre billeder af omgivelserne, når man ikke kan se. Kommunikationscentret og Institut for Blinde og Svagsynede er med i et EU-projekt, som udbreder kendskab til metoden.  

Vent...

Lone Dyekjær fra Kommunikationscentret og Gitte Thranum Haldbæk fra IBOS har igen undervist 12 synsprofessionelle fra Polen og Litauen i ekkolokalisering. Første gang var i København, denne gang var i Kaunas og næste gang bliver i Warszawa. 

Billederne er fra Kaunas, hvor deltagerne i Erasmus+-projektet netop har mødtes. Over tre intense dage blev der undervist, udvekslet erfaringer og diskuteret spørgsmål som disse: 

Hvordan lyder små og store objekter tæt på og på afstand? Lyder forskellige materialer ens? Hvordan lyder en mur og et træ? Tæt på og på afstand? Når man står stille, og når man bevæger dig? 

Svarene fås, når man klikker med tungen, knipser med fingrene eller bruger en anden lyd rettet mod omgivelserne. Den feedback, man får fra objekter og omgivelser, kan bruges til at navigere efter. 

Deltagerne i Erasmus+-projektet bliver mere og mere trænet i at opfatte hele lydlandskaber. Alle deltagere er 'orientering & mobility'-instruktører, og den viden, de opnår gennem projektet, skal gives videre til blinde og svagsynede i alle tre lande. 


Læs også om de tre projektdage i København i juni 2018


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor