Hjerneteamets fokus og samarbejde

​Hjerneteamet består af logopæder, neuropsykologer, fysioterapeuter, ergoterapeuter samt IKT-konsulenter. 

Fagligt fokus

Hjerneteamet har fokus på holdindsatsen for borgere med kognitive forstyrrelser, der påvirker kommunikationen (kognitive kommunikationsforstyrrelser). Vi oplever at kunne støtte denne gruppe til at indgå mere optimalt i sociale relationer og på arbejdspladsen.

Vi fortsætter udviklingen af vores tilbud til borgere med synsmæssige vanskeligheder opstået i forbindelse med hjerneskade. Der arbejdes bl.a. med systematisk afdækning af vanskelighederne og med undervisningsprogrammer på pc ved hemianopsi og neglekt samt med samsynsundervisning.

Der er endvidere flere udviklingsforløb i gang, der involverer udnyttelse af de teknologiske muligheder.

Samarbejde

​Vi samarbejder med Kommunikationscentrets andre faglige teams efter behov. Synskonsulent/specialoptiker inddrages i sager, hvor der er mistanke om synsforstyrrelser som følge af hjerneskaden. Med hver vores indgangsvinkel hjælper vi borgere med erhvervet hjerneskade til at udnytte deres ressourcer bedst muligt. 

Vi samarbejder med kommunens hjerneskadekoordinatorer og behandlende terapeuter om at koordinere og tilrettelægge indsatsen med kommunens øvrige tilbud til borgeren. Vi samarbejder med sagsbehandlere, jobcentre, pleje- og rehabiliteringscentre og regionens hospitaler. 

Det tværfaglige samarbejde med den kommunale indsats kan have form af fælles målsætning i samråd med borger og pårørende samt løbende koordinering/sparring med kommunale fagpersoner. 

Derudover tilbyder vi vejledning til samarbejdspartnere og til borgerens arbejdsplads.Redaktør