​​

Cochlea Implantat - et avanceret høreapparat

Et CI er et avanceret høreapparat, som kræver operation. Efter operationen kan du få hjælp til at genoptræne evnen til at høre hverdagslyde og sproglige kontraster.

​Overvejer du ​CI?

Måske oplever du, at dine høreapparater og tekniske hjælpemidler ikke længere hjælper tilstrækkeligt. Et CI kan erstatte det ødelagte indre øres funktion. Implantatet forstærker ikke lydene som et almindeligt høreapparat, men udfører arbejdet for de ødelagte dele i det indre øre (cochlea) og sender lydsignaler videre til hjernen. 

Undervisning efter operationen

For at støtte dig til at få det ​bedste resultat tilbyder Kommunikationscentret undervisning efter operationen. Vi arbejder tæt sammen med hospitalet, og undervisningen tilpasses dine individuelle behov. 

Lær at skelne lyde​​​ne fra hinanden

I undervisningen kan du træne udtale og artikulation, ligesom du vil kunne arbejde med dine nye handlemuligheder. Hvis dit CI giver udfordringer på arbejdspladsen eller hjemme, kan vi rådgive dig om, hvordan du bedst håndterer dem. Ved behov kan du også afprøve høretekniske hjælpemidler, som kan supplere dit CI i bestemte situationer. Det kan fx være når du ser tv, taler i telefon eller er sammen med mange mennesker på en gang. 

 

 

 

 

Redaktør