​​

Hørevanskeligheder - lær at udnytte din hørelse optimalt

Få hjælp til at leve bedst muligt med din hørelse, uanset hvor god eller dårlig den er. Du kan lære at udnytte din hørelse optimalt og håndtere følgerne af dine hørevanskeligheder. 

Kommunikationscentret tilbyder specialundervisning og -rådgivning, hvis du har høretab og evt. høreapparat eller Coclea Implantat; hvis du har artikulationsvanskeligheder, Menière, hyperacusis, tinnitus eller andre hørerelaterede vanskeligheder. Du kan lære nye måder at leve bedst muligt med dine hørevanskeligheder - sammen med dine pårørende og evt. på arbejdspladsen. 

Få mest muligt ud af dine høreapparater 

Høreapparater skal sidde rigtigt, de skal vedligeholdes korrekt, og den indbyggede teknik bør udnyttes. På Kommunikationscentret kan du lære at få styr på teknikken. Du kan også få hjælp til at vænne dig til det nye lydbillede, som ​apparaterne danner.

Høretekniske hjælpemidler

Hvis høreapparaterne ikke hjælper tilstrækkeligt, kan du afprøve hjælpemidler til at høre bedre, når du taler i telefon, når du lytter til radio og tv, eller når du er sammen med flere mennesker på en gang.

CI (Cochlear Implant)

På Kommunikationscentret kan du som CI-opereret arbejde med at kunne skelne forskellige lyde fra hinanden. Du kan også komme til at arbejde med udtale, artikulation mm.

Tegnstøttet kommunikation

Hvis du er svært hørehæmmet, kan du lære at støtte sproget med gestik, mimik og naturlige tegn. 

Meniére, tinnitus og lydfølsomhed

Du kan få hjælp til at begrænse de gener, du oplever i forbindelse med din sygdom. Det kan bl.a. være gennem specialrådgivning og afprøvning af forskellige hjælpemidler.Redaktør