Tinnitus og lydfølsomhed forværres af stress

I fire videoer forklarer hørekonsulent Anne-Marie Lund Andersen fra Kommunikationscentret, hvad du selv kan gøre for at berolige dit stressberedskab og dermed mindske gener fra tinnitus eller lydfølsomhed.
Tinnitus og lydfølsomhed kan betragtes som kroppens alarmsystem, der advarer dig, når du er ved at opbruge dine ressourcer. Derfor kan det være en god idé at skærpe din opmærksomhed på tegn på stress for så vidt muligt at undgå at aktivere dit alarmsystem. 

Videoen er delt op i fire for ikke at overvælde dig med information. Se dem i dit eget tempo og start med denne introduktion til emnet: Den næste video handler om kropslige faktorer som søvn, motion, kost, væske og afslapning:


Den tredje video omhandler psykologiske faktorer som negative tankemønstre,  at holde fokus, at sige nej, at prioritere og at sænke kravene til dig selv:


Den sidste video handler om at bede om hjælp, hvis du føler, du ikke kan klare presset længere. Ræk ud til dit netværk, kontakt din læge ved alvorlige stresssymptomer og få mere hjælp og vejledning hos en hørekonsulent på Kommunikationscentret:


Redaktør