​​

ADHD - få konkrete løsninger til at mindske udfordringer i hverdagen

Kender du følelsen af at miste overblikket? Kommer du ofte for sent? Er du ung eller voksen med ADHD? Få indsigt i dine udfordringer og hjælp til at finde konkrete løsninger, der passer til dig og din hverdag.

Kommunikationscentret tilbyder en kombination af rådgivning og teknologiske løsninger, der måske kan gøre din hverdag lettere. I et forløb på Kommunikationscentret arbejder vi med at finde løsninger på dine udfordringer, som kan være: 

Billede af ung mand

  • Manglende overskud i hverdagen'
  • Manglende tidsfornemmelse
  • Svært ved at overskue opgaver 
  • Er distræt
  • Glemmer at tage medicin
  • Søvnproblemer
  • Koncentrationsbesvær
  • Lydfølsom
  • Lysfølsom

​Coaching

Gennem coaching kan du få større indsigt i dine problemer og finde frem til konkrete løsninger. Sammen med coachen går du på opdagelse i de tankemønstre, som styrer din adfærd. Ved at blive mere bevidst om, hvilke tanker og følelser, der knytter sig til dine problemstillinger, bliver det nemmere at ændre det, der er svært. Du kan lære at flytte fokus hen på dine styrker og ressourcer og blive i stand til selv at finde løsningerne. 

Mentorstøtte

En mentor kan vejlede dig fagligt eller personligt, når du skal i gang med noget nyt, f.eks. job, uddannelse eller en svær periode i livet. Måske har du brug for støtte til at lære nye kolleger og arbejdsopgaver at kende eller til at få styr på vigtige aftaler og økonomi. 

Teknologiske løsninger

Du bruger måske allerede teknologiske løsninger i hverdagen, f.eks. apps på en smartphone eller en tablet. Prøv at overveje, hvilke ting, der giver dig den bedste støtte. Hvis du f.eks. har for mange apps på din smartphone, forvirrer de måske mere end de gavner. Sammen med din coach eller mentor finder du frem til, hvordan du udnytter teknologien bedst i forhold til at håndtere dine udfordringer. Der findes apps og andre teknologiske løsninger til at støtte tidsstyring, koncentration, indkøb, stresshåndtering, søvn, økonomistyring, GPS til at finde vej og meget mere.

Når du har udvalgt de løsninger, der kan være nyttige i din hverdag her og nu, gælder det om at få nogle gode rutiner. Det arbejder vi med gennem forløbet på Kommunikationscentret. Vores erfaring er at det tager tid at indarbejde de nye rutiner i hverdagen.

Individuelt tilbud til unge og voksne

Kommunikationscentret tilbyder hjælp til unge og voksne med ADHD i Region Hovedstaden. Et forløb på Kommunikationscentret er ikke et alternativ til medicin og terapi, men kan være et godt supplement. Når du kommer på Kommunikationscentret første gang, taler vi om dine ønsker, ressourcer og udfordringer. Hvis vi vurderer, at vi kan hjælpe dig, sender vi en ansøgning​ til din kommune, som skal bevilge forløbet. Herefter kan vi gå i gang med at finde de konkrete løsninger, der passer til dig og din hverdag. 

H​oldforløb på Kommunikationscentret 

I samarbejde med Socialstyrelsen tilbyder vi et undervisningsprogram til unge og voksne med ADHD. 
Redaktør