​​

Hvad er afasi?

Afasi er en følge efter en hjerneblødning eller blodprop i hjernen (apopleksi). Hvis du har afasi, kan du have problemer med at tale, forstå, læse og skrive. 

Med afasi kan du opleve at have mange udfordringer i hverdagen. Afhængigt af hjerneskadens omfang og karakter, kan der følge større eller mindre fysiske og psykiske udfordringer. Kommunikationen bliver vanskelig, og udfordringerne kan være svære at håndtere for både dig og dine pårørende. Men der er hjælp at hente. Her på siden kan du finde forskellige hjælpemidler og teknologier, der kan understøtte og hjælpe din kommunikation alt efter hvilke udfordringer du har.

Vi vil altid anbefale, at du kontakter dit lokale kommunikationscenter eller taleinstitut,​​ inden du investerer i en løsning. Kommunikationscentret kan vejlede dig i, om hjælpemidlet er det rette for dig og kan sørge for at det bliver tilpasset dine specifikke behov.

Desuden er det gennem dit kommunikationscenter, at du kan få vurderet, om du kan få økonomisk støtte til anskaffelsen af et hjælpemiddel hos din kommune.
 
Her finder du en oversigt over kommunikationscentre​, så du kan finde det, der er nærmest dig.
 ​

Redaktør