Hvad er afasi?

Afasi er en følge efter en hjerneblødning eller blodprop i hjernen (apopleksi). Hvis du har afasi, kan du have problemer med at tale, forstå, læse og skrive. Med undervisning og eller ved hjælpe hjælpemidler og teknologier, kan du gradvist forbedre dine muligheder for at kommunikere og tale. Også hvis det er længe siden skaden er sket.​

Med afasi kan du opleve at have mange udfordringer i hverdagen. Afhængigt af hjerneskadens omfang og karakter, kan der følge større eller mindre fysiske og psykiske udfordringer. Kommunikationen bliver vanskelig, og udfordringerne kan være svære at håndtere for både dig og dine pårørende. Men der er hjælp at hente. Her på siden kan du finde forskellige hjælpemidler og teknologier, der kan understøtte og hjælpe din kommunikation i din hverdag alt efter hvilke udfordringer eller besværligheder du har.


Vi vil altid anbefaler, at du kontakter dit lokale kommunikationscenter eller taleinstitut inden du investerer i en løsning. Kommunikationscentret kan vejlede dig i om hjælpemidlet er det rette for dig og kan sørge for at det bliver tilpasset dine specifikke behov.


Desuden er det igennem dit kommunikationscenter, at du kan få vurderet om du kan få økonomisk støtte til anskaffelsen af et hjælpemiddel og hjælpe til at søge hos kommunen.
 
Her finder du en oversigt over de forskellige kommunikationscentre og taleinstitutter, så du kan finde det der er nærmest dig.
 
Læs mere om afasi her


Læs flere gode råd her

Redaktør