Når du flytter ind

På Røde Kors Herberg for Kvinder er der både lønnede og frivillige medarbejdere. Herberget er bemandet døgnet rundt, alle årets dage. Vi tilstræber os på at skabe et trygt miljø i et åbent og respektfuldt samarbejde med dig.


Hvem kan bo her?

På herberget har vi 27 døgnpladser, og vi modtager hjemløse kvinder fra hele landet. Fælles for herbergets målgruppe er, at alle er kvinder, hjemløse og i krise på den ene eller anden måde.

Alle har forskellige livssituationer, og du vil derfor kunne møde kvinder, som har nogle andre problemstillinger end dig – det kan være misbrug, voldsproblematikker, psykiske udfordringer eller andet.

Vi tager kontakt til den kommune, som du sidst har haft folkeregister-adresse hos. Den kommune, hvor du senest har haft folkeregister-adresse hos vil være din betalings- og handlekommune under dit ophold på Røde Kors Herberg for Kvinder.

Kommunen bliver gjort opmærksom på, at du tager ophold hos Røde Kors Herberg for Kvinder.

Henvendelsen til din kommune vil ske inden for tre dage efter dit ophold og vi vil invitere sagsbehandleren til et møde på herberget.

Opholdsplan

Du vil få tildelt en kontaktperson, når du flytter ind.

Vi vil påbegynde en opholds-plan i samarbejde med dig indenfor de første 14 dage, og den skal være færdig indenfor 6 uger. Opholdsplanen tager udgangspunkt i dine mål for opholdet. Når opholdsplanen er færdig, skal du skrive under på den, hvorefter den vil blive sendt til din sagsbehandler i din handlekommune.

Må man være påvirket?
Der er ingen forbud mod at være beruset eller påvirket af stoffer eller medicin og heller ingen krav om afvænning. Men det er forbudt at indtage stoffer og alkohol på herberget.
 
Priser og åbningstider
Herberget har døgnåbent alle dage året rundt. Du betaler for kost, og derudover er der en egenbetaling for logi, som kommunen opkræver.

Sådan bor vi

Herberget har plads til 27 kvinder. Otte af pladserne er særlige pladser målrettet unge i alderen 18 - 30 år.

19 af pladserne er i hovedherberget og er fordelt på 2 etager. På 1. sal er der 11 møbleret enkeltværelser, to badeværelser samt fælles køkken og opholdsstue.

I stueetagen er der otte møbleret enkeltværelser, to badeværelser, en fælles opholds- og spisestue samt et køkken.

Der er en dejlig aflukket have.​

 I UNG er der otte ungepladser fordelt i to lejligheder. Hver lejlighed består á fire møbleret enkeltværelser, fælles køkken, opholdsstue samt fælles bad/toilet.

I kælderen er der et fælles motionsrum samt kreativt værksted. Derudover er der et gæsterum, som kan benyttes af beboerne, hvis de ønsker besøg.

En aktiv hverdag

Som beboer forventer vi at du deltager i de almindelige opgaver i huset​, såsom rengøring, og du er meget velkommen til at lave aftensmad og frokost eller hjælpe til med til det.

Nogle gange tager vi på tur. Det kan være en tur i biografen, besøg på et museum eller en cykeltur på vores cykler.


Køkkenet 


Spisestuen


Fællesstuen 


Køkkenet på 1. sal 


Fællesstuen på 1. sal