Medmenneskelighed gennem frivillig indsats

Røde Kors Hovedstaden har eksisteret siden 1917 og er den største lokalafdeling under Røde Kors i Danmark. Vi er omkring 2.000 frivillige, der hver især er engagerede i vores sociale aktiviteter. Røde Kors Hovedstaden dækker København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner.

Det bærende princip hos Røde Kors Hovedstaden er medmenneskelighed gennem frivillig indsats. ​

Den frivillige indsats er en generøs handling, som er med til at give livet ekstra værdi og mening for både den frivillige, som yder hjælpen og for brugeren, som modtager hjælpen.

Når nøden er størst, er hjælpen nærmest 

Sådan lyder et ordsprog, som mange af os kender. Hos Røde Kors Hovedstaden gør vi ordene til handling. Og vi mener, at den nære hjælp ofte er den bedste hjælp. Vores fornemmeste opgave er derfor at styrke lokalsamfundet ved at skabe muligheder for, at mennesker kan hjælpe andre mennesker. 

Ved at yde en lokal indsats kan vi være med til at gøre hverdagen en smule lysere for mennesker i nød – både lokalt men også globalt. Det gælder blandt andet de mange ældre, som har glæde af besøg fra deres besøgsven, det gælder de mange kursister på sprogskolerne, som får hjælp til deres lektier, og det gælder de mange, både her i landet og i verdens brændpunkter, som får glæde af overskuddet fra genbrugsbutikkerne.


Redaktør